Bo Jumbo Visma zamenjala proizvajalca koles?

Bo Jumbo Visma zamenjala proizvajalca koles?
19.06.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Nizozemski mediji so se razpisali o številnih morebitnih prestopih, pa tudi o tem, da naj bi se pri Jumbo Vismi dogovarjali o zamenjavi ponudnika koles za leto 2021. V igri naj bi bil Cervelo.
Šest let že traja sodelovanje med Jumbo Vismo in italijanskim Bianchijem. Na njem je največje uspehe dosegel tudi Primož Roglič, kot član nizozemske ekipe. Seveda, v upanju, da bo največji uspeh še vedno dosegel prav na Bianchiju. A v naslednjem letu bi prav lahko prišlo do sprememb.

O tem so pisali nizozemski mediji. Leta 2021 naj bi Jumbo Visma zamenjala proizvajalca koles. Prišel naj bi Cervelo, ki trenutno opremlja Sunweb.Zaenkrat niti ni znano, če bo Sunweb nadaljeval sodelovanje s Cervelom. Naj bi pa iz Sunweba odšel Sam Oomen, ki naj bi prestopil prav v Jumbo Vismo.

Se je pa zaradi zdravstvenih težav moral dirki po Franciji odpovedati Laurens De Plus, ki je eden izmed zelo dobrih hribolazcev v moštvu Jumbo Visma. Lani je na dirki po Italiji sicer odstopil, a se je izkazal na dirki po Franciji. Letos bi na Touru pomagal tudi Primožu Rogliču, a so si v ekipi očitno premislili.

De Plus bo raje nastopil na dirki po Italiji, v ekipi za Tour pa ga bo zamenjal George Bennett. So se pa pojavile tudi govorice, da naj bi po sezoni 24-letni de Plus zamenjal ekipo. Odšel naj bi v Ineos. Wielerflits poroča, da naj bi sklenil triletno pogodbo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ