Bo najbogatejši Britanec rešil moštvo Sky?

Bo najbogatejši Britanec rešil moštvo Sky?
15.03.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

V medijih so se pojavile govorice, da naj bi Dave Brailsford našel novega investitorja. Po umiku Skya naj bi to bilo podjetje INEOS, ki je v lasti najbogatejšega Britanca.

Team Sky bo v naslednji sezoni po vsej verjetnosti postal Team Ineos. Govorimo o multinacionalki, ki se ukvarja s proizvodnjo kemičnih izdelkov in je v tej panogi drugo največje podjetje na svetu. 60-odstotni lastnik je najbogatejši Britanec Jim Ratcliffe, ki ima prebivališče v Monacu. Dolgo se je govorilo, da bo glavni menedžer moštva Dave Brailsford podpisal pogodbo s kolumbijskim Ecopetrolom, a očitno do tega ne bo prišlo.

Zdaj pa so govorice vse bolj resne, da bo to Ineos. Med dirko UAE Tour naj bi športni direktor Matteo Tosatto v intervjuju za špansko Marco dejal, da je vodstvo ekipe uspelo najti zamenjavo za Sky, in da bodo ime novega vlagatelja uradno sporočili še pred julijsko dirko po Franciji. Iz moštva Sky se na te govorice še niso odzvali. Lani naj bi Ratcliffe prek Ineosa vložil kar okrog 110 milijonov funtov v jadrnico Bena Ainslieja, ki se je potegoval za osvojitev prestižnega pokala America's Cup.

Tista ekipa se je imenovala Ineos Team UK. Britansko kolesarsko moštvo naj bi se imenovala Team Ineos. Zanimivo. Team Ineos že ima twitter profil, spletna stran pa je tudi že registrirana pod imenom TeamIneos.com. Sky ima vsaj za leto 2020 veljavne pogodbe z 12 kolesarji. Med njimi so tudi trije zvezdniki Chris Froome, Geraint Thomas in Egan Bernal. Sicer pa je prej omenjeni Ratcliffe navdušen športnik, predvsem triatlonec, ki je lani želel od Romana Abramoviča odkupiti nogometni klub Chelsea. Zanj naj bi ponudil dve milijardi funtov. Ratcliffovo premoženje je ocenjeno na 21 milijard funtov.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ