Bo padel slovenski rekord v vožnji na 1 uro na velodromu?

Bo padel slovenski rekord v vožnji na 1 uro na velodromu?
31.05.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V sredo, 1. junija, bo na velodromu Češča vas pri Novem mestu potekal dogodek "Frutabela velodrom rekord", v okviru katerega se bodo lovile rekordne hitrostne znamke v vožnji na velodromu.

Okviren terminski načrt dogodka Frutabela velodrom rekord:

14:00 – 14:30 / zbor rekreativnih kolesarjev in vpis prisotnosti
15:00 – 15:15 / kratek sestanek z informacijami o vožnji po ovalu
15:15 – 15:30 / skupinsko ogrevanje oz. preizkus proge na velodromu
15:30 – 17:15 / tekmovanje za kolesarje rekreativce (1km preizkušnja)

17:15 – 17:25 / 1km preizkušnja – David Kuster (kolesar invalid)
17:30 – 18:30 / vožnja na 1 uro – Alenka Novak
18:45 – 19:45 / vožnja na 1 uro – Igor Kopše
20:00 – 21:00 / vožnja na 1 uro – Jon Božič


*Pri terminskem načrtu dogodka lahko pride do sprememb. V primeru dežja se dogodek prestavi.

Vabljeni!


Dodatne informacije najdete na www.kolesarska-zveza.si in www.frutabela.si

Prestižni rekord na 1 uro bodo napadli Jon Božič (U-23 reprezentant in član KK Adria Mobil), Alenka Novak (članica KK Adria Mobil) in Igor Kopše, David Kuster pa bo lovil rekord za kolesarje invalide na razdalji 1000 metrov.  

Športni direktor Kolesarske zveze Slovenije (KZS) Martin Hvastija je povedal, da je bila pobuda o postavljanju rekorda na velodromu v kolesarskih krogih sprejeta zelo pozitivno ter poudaril pomembno mesto dirkanja na velodromu v kolesarski družini, njeno zgodovino ter globalni kontekst, kjer trenutno najboljšo znamko »drži « Sir Bradley Wiggins (54,526 km).  

Aktualni slovenski rekorder Boštjan Mervar je dodal, da se cestno kolesarstvo in kolesarstvo na  velodromu lahko izjemno dopolnjujeta in se ob tem spomnil izkušnje svojega rekorda iz leta 1999, ko je prevozil 45,498 km ter ob tem pripomnil, da verjame, da bo veljal le še teden dni, ko ga bo poskusil podreti mladi in nadarjeni Jon Božič, ki je v KK Adria Mobil tudi njegov »učenec « je zaključil na simpatičen in samozavesten način.

Med dekleti bo prvo uradno rekordno znamko na eno uro postavila Alenka Novak, med amaterji pa bo svetovni amaterski rekord lovil petkratni svetovni prvak med amaterji v cestnem kolesarstvu Igor Kopše. Prva rekordna znamka bo postavljena tudi med kolesarji invalidi – David Kuster, dvakrat predstavnik Slovenije na paraolimpijskih igrah, bo  določil čas na krajši, 1000 metrski razdalji. 

Frutabela in KZS podaljšala sodelovanje

V okviru dogodka je bilo podaljšano tudi uspešno sodelovanje med podjetjem Fructal in KZS. Goran Medić, direktor Fructala, je ob tem dejal: »S Kolesarsko zvezo smo začeli sodelovati pred dvema letoma. Že ob začetku sodelovanja smo si zadali cilj poiskati dodane vrednosti za ljubitelje kolesarstva. In smo jih: lani smo skupaj s kolesarji razvili nov okus Frutabele, naš koncept Frutabela Lab pa je dobil tudi nagrado za najboljše sponzorstvo v športu v regiji. Z ustvarjanjem dodane vrednosti za ljubitelje kolesarstva bomo nadaljevali, zato smo se odločili podaljšati sodelovanje s KZS. Prvi zanimiv dogodek bo podiranje hitrostnih rekordov na velodromu pri Novem mestu. Ta že vrsto let sameva, pa smo se odločili, da ga obudimo in skupaj s KZS promoviramo dirkanje na velodromu, ki bo na voljo tudi izžrebanim rekreativnim kolesarjem. «

Nagrajenci, ki jim bo Frutabela, v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije, omogočila vožnjo po velodromu:

1. Špela Mezek
2. Martin Koželj
3. Gregor Zajc
4. Andrej Blažina
5. Nejc Kremžar
6. Blaž Marot
7. Bor Čeh
8. Tina Klemenc
9. Andraž Hostnik
10. Simon Wachtar
11. Jernej Stibilj
12. Jernej Gasparič
13. Grega Juvančič
14. Nataša Koprivšek
15. Miha Kofjač
16. Bojan Strah
17. Dejan Kaučič
18. Uroš Brinc
19. Andrej Anderlič
20. Milan Černigoj

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ