Bo Peter Sagan naslednjo sezono vozil za Boro-Argon 18?

Bo Peter Sagan naslednjo sezono vozil za Boro-Argon 18?
30.06.2016 AVTOR: Matej Zalar
Belgijski časopis Het Nieuwsblad je presenetil z novico, da naj bi bil prestop svetovnega prvaka v nemško prokontinentalno ekipo praktično že dogovorjen.

Nemška ekipa Bora-Argon 18 ima prokontinentalno licenco, danes pa naj bi potrdili podjetje Hansgrohe kot novega glavnega sponzorja ekipe. Potrditev se bo (ali ne bo) zgodila na novinarski konferenci pred Tourom, ki bo danes malo pred tretjo uro popoldan. 

Poleg Hansgroheja k Bori prihaja tudi opremljevalec koles Specialized, kar je omogočilo pogajanja s Petrom Saganom. Hansgrohe sicer proizvaja opremo za kopalnice, z njihovim denarjem pa naj bi Bora dobila dovolj sredstev, da se je podala v lov za najbolj popularnim kolesarjem na svetu. 

Specialized bo po letošnji sezoni končal sodelovanje z Astano, bolj kot ne jasno pa je, da bo Peter Sagan tudi v prihodnje vozil Specializeda, kar mu močno omejuje možne ekipe. Bora naj bi imela dovolj denarja, da bo pogodbe podpisala še z njegovim bratom Jurajem, Rafaelom Majko, Michaelom Kolarjem in Erikom Baško. 

Het Nieuwsblad poroča, kot da gre za že dogovorjene pogodbe, ki le še čakajo na uradno potrditev. Vsekakor bo, če bo do podpisa zares prišlo, Bora v prihodnje spremenila ime, ker se bo proizvajalec koles Argon 18 moral umakniti, ob tem pa lahko pričakujemo, da bodo zaprosili tudi za WorldTour licenco. Petra Sagana v prokontinentalni ekipi si pač težko predstavljamo. 

Zgodba okrog svetovnega prvaka in njegove ekipe se vleče že kar nekaj časa, ravno tako kot v sezoni 2014 pa bo prav njegov podpis diktiral dinamiko nadaljnega trgovanja v letošnji sezoni. Trenutno si namreč še veliko ekip želi njegov podpis, ko pa bo enkrat oddan, bodo ekipe začele iskati nadomestke in takrat lahko pričakujemo pravo norišnico na kolesarskem tržišču.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ