Bo v nedeljo na Liege-Bastogne-Liege snežilo?

Bo v nedeljo na Liege-Bastogne-Liege snežilo?
22.04.2016 AVTOR: D. Z.
Če bo držala vremenska napoved, potem bi v nedeljo kolesarje na dirki Liege-Bastogne-Liege prav lahko oviralo tudi sneženje.

Prav neverjetno, pa vendarle. Liege-Bastogne-Liege je zadnja izmed serije enodnevnih dirk World Toura. Je tudi najstarejša izmed vseh, zato ji tudi pravijo La Doyenne oziroma Stara gospa. Ker vsak leto poteka okrog 20. aprila, kolesarji ponavadi nastopajo v lepem vremenu, tudi če dežuje, ponavadi ni več tako zelo nizkih temperatur. V nedeljo bo na sporedu 102. izvedba dirke. Vremenoslovci pa napovedujejo zelo mrzlo nedeljo. Temperature naj bi bile le rahlo nad nič stopinj.

Nekatere spletne strani zato napovedujejo zelo mrzel dež, morda tudi sneg. Zadnjič se je na tej dirki kaj podobnega primerilo leta 1980. Takrat je že od samega začetka snežilo in tista izvedba dirke še zdaj velja za eno izmed najtežjih, najbrutalnejših … Po 70 kilometrih dirkanja je na dirki vztrajalo vsea 64 od prijavljenih 174 kolesarjev. Do cilja pa je prišlo vsega 21 kolesarjev. Zmage se je veselil Bernard Hinaulr, ki je takrat utrpel ozebline na dveh prstih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ