Boasson Hagen ponovno v zmagovalnem ritmu

Boasson Hagen ponovno v zmagovalnem ritmu
10.02.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Katarju je za kolesarji 11 km dolga posamična vožnja na čas. Dobil jo je Edvald Boasson Hagen, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.
Hagen najhitrejši v kronometru
Na 15. dirki ipo Katarju, ki spada med dirke ekstra kategorije, so kolesarji premagali že tretjo etapo. Tokrat je bil na sporedu posamični kronometer. Dolg je bil vsega 11 kilometrov, a morda je že prinesel odgovor na to, kdo bo dobil letošnjo dirko in posledično, kdo bo nasledil zmagovalca zadnjih dveh let Nickija Terpstro.

Do pomembne selekcije je prišlo že v vožnji na veter v prvi etapi. Že takrat je bilo jasno, da se bo za končno zmago lahko borilo samo še okrog 15 kolesarjev. V posamični vožnji na čas pa je najhitrejša vožnja uspela Norvežanu Edvaldu Boassonu Hagnu. Kolesar moštva Dimension Data je progo premagal s povprečno hitrostjo 49,13 km/h. Njegov čas pa 13 minut in 26 sekund.

Dimension Data s sladkimi skrbmi pred nadaljevanjem
Najbolj se mu je približal član moštva LottoNL Jumbo Jos Van Emden, ki je zaostal za 25 sekund. Tretji čas je postavil Manuel Quinziato (BMC), četrtega pa Greg Van Avermaet, ki je izgubil 32 sekund. Na dirki nastopata tudi dva Slovenca. Oba člana Lampreja Meride. Luka Pibernik je postavil 51. čas kronometra. Zaostal je za minuto in 28 sekund. Marko Kump je bil 120. Kump je v skupnem seštevku 47., Pibernik pa 81.

Pri moštvu Dimension Data se ukvarjajo s sladkimi skrbmi. V skupnem seštevku imajo namreč svoja kolesarja na prvih dveh mestih. Hagen ima 26 sekund naskoka pred Markom Cavendishem. Tretji je Manuel Quinziato, ki zaostaja za 32 sekund. Sledijo še Van Avermaet, Alexander Kristoff, Soren Kragh Andersen, Sven Erik Bystrom, Sam Bennet, Vjačeslav Kuznecov in Michael Schar.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ