Boasson Hagen zmagal v Angliji, Greipel diskvalificiran

Boasson Hagen zmagal v Angliji, Greipel diskvalificiran
14.09.2015 AVTOR: Matej Zalar
Z zmago Elie Vivianija v Londonu se je končal letošnji Tour of Britain. Skupna zmaga pripadla Edvaldu Boasson Hagnu.
Zadnja etapa je bila v celoti namenjena šprinterjem, ki so se pomerili za prestižno zmago v Londonu. Po odstopu Marka Cavendisha sta bila glavna favorita za zmago letos odlični Andre Greipel in zelo motivirani Elia Viviani. 

Šprint je bil napet do zadnjega metra, Greipel pa bi s spremembo smeri v zaključni ravnini skoraj povzročil padec. Z Vivianijem sta se zadela z rameni, Italijan se je sicer uspešno izognil padcu, a izgubil zagon in končal na drugem mestu. V cilj se je pripeljal ob glasnih protestih, ki so jih sodniki uslišali. Nemški "gorili" so odvzeli zmago in jo pripisali šprinterju ekipe Sky.

"Po včerjašnjem šprintu smo videli, da imam zelo dobre noge po težkem tednu, zato smo danes pričakovali zmago. Fantje so mi pripravili odličen položaj, cel teden so garali za Wouta Poelsa in zame. Malo sem razočaran, saj bi raje zmagal na cesti, kot pa za zeleno mizo, a tako pač je. Na koncu se še vedno lahko veselim zmage," je dejal Viviani.


Zmaga Italijana je bila obliž na rane Skya, ki mu kljub izjemni ekipi ni uspelo streti Boasson Hagna. Wout Poels je na koncu za Norvežanom zaostal le za 13 sekund, a se po drugi strani lahko veseli spektakularne etapne zmage po solo napadu v zaključku, ki jo je zabeležil v 5. etapi.

Na tretjem mestu je končal Owain Doull, član Wigginsove razvojne ekipe. Boasson Hagen je bil po zanj izvrstnem tednu v Angliji razumljivo vesel: "Danes je bil tempo visok od samega začetka, a smo uspeli nadzorovati etapo. Ko se je odcepila skupina ubežnikov, smo bili zelo pozorni. Res vesel sem, da mi je uspelo zmagati pred množico gledalcev v Angliji. Za nami je izvrsten teden."

Mladi Doull je slavil tudi v točkovanju za zeleno majico, med ekipami je bil najboljši Cannondale - Garmin, na gorskih ciljih pa Peter Williams.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ