Bodo Izraelci prepričali zvezdnike?

Bodo Izraelci prepričali zvezdnike?
18.06.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Katera ekipa se bo konec sezone znašla v težavah? Zaenkrat se govori o razpadu moštva CCC. Kakšne bodo posledice in kdo bo uspel to tudi najbolje izkoristiti?

Ekipe in kolesarji vsekakor komaj čakajo na začetek sezone, saj se bodo tako spet videli sponzorji, ki vlagajo milijone v kolesarski svet. Kakšna pa bo karavana v naslednji sezoni? Zaenkrat se zdi, da bo izmed večjih sponzorjev kolesarstvo zapustil CCC. Posledično se Jim Ochowitz ukvarja z iskanjem novih vlagateljev.

Če mu to v zares kriznih časih ne bo uspelo, potem bodo nekateri vrhunski kolesarji na voljo. Tudi pri nekaterih drugih ekipah mnogim kolesarjem potečejo pogodbe. Izmed Slovencev je to Jan Polanc, med vidnejšimi pa so vsekakor Chris Froome, Greg Van Avermaet in Jasper Stuyven. In prav za vse tri naj bi se zanimali pri moštvu Israel Start Up Nation. Torej pri ekipi, ki je šele prišla v World Tour in je očitno pripravljena globoko seči v žep.

Že dlje časa se ugiba, kam bi lahko po tej sezoni odšel Froome. Kot član Skyja oziroma zdaj Ineosa je dosegel vse največje uspehe. Štirikrat je dobil Tour de France, dvakrat Vuelto in enkrat Giro. Tu je Van Avermaet, sicer član moštva CCC. Je mojster za enodnevne tlakovane klasike. Po njegovi poti si vsekakor želi Jasper Stuyven, ki je trenutno član moštva Trek Segafredo. O teh treh kolesarjih je poročal belgijski časopis Het Laatste Nieuws.

Pravijo, da je lastnik ekipe Sylvan Adams zelo naklonjen prihodu 35-letnega Chrisa Frooma, ki se vrača po poškodbi in želi spet dobiti Tour. Vodstvo ekipe pa naj bi bilo v stiku tudi z že omenjenima preostalima kolesarjema. Stuyvenu, ki je letos dobil Omloop Het Nieuwsblad se pogodba s Trekom Segafredom izteče. Očitno želijo Izraelci sestaviti zelo močno ekipo za tlakovane klasike. Stuyven, Van Avermaet in tudi Politt, ki za Stat Up Nation že vozi so vsekakor mojstri za take dirke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ