Bodo sprinterji pokazali zobe Gaviriji?

Bodo sprinterji pokazali zobe Gaviriji?
08.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tour de France, 2. etapa. Fernando Gaviria ne bo zgolj branil rumene majice, ampak bo imel priložnost dobiti še drugo etapo.

2. etapa, 8. julij: Mouilleron-Saint-Germain – La Roche-sur-Yon, 185 km (ravninska etapa)

Po napeti in zares živčni prvi etapi je na dirki po Franciji čas za drugo, ravno tako sprintersko preizkušnjo. Govorimo o rahlo razgibani trasa, a brez posebnosti in predvsem brez zahtevnejših vzponov, ki bi sprinterjem povzročali težave. Po startu v majhni vasici, ki je znana po Georgesu Celmenceauju – bil je eden pobudnikov pri sklenitvi verajskega premirja – in po poveljniku francoske vojske med drugo svetovno vojno Jeanu de Latrre de Tassignyju se bodo kolesarji podali proti jugovzhodu, potem pa obrnili proti severu.

Tu bomo lahko občudovali že tradicionalna polja s sončnicami na obeh straneh ceste. Vse do cilja, kjer pričakujemo sprint glavnine. La Roche sur Yon po dolgem času spet gosti cilj, medtem ko je bil v 30 letih redno prizorišče cilja posamičnih etap. Rumeno majico bo branil kolumbijski sprinter in novinec na dirki po Franciji Fernando Gaviria. Po 15 letih bo Kolumbijec spet nosil majico vodilnega v skupnem seštevku. Gaviria bo obenem dobil novo priložnost za dokazovanje, čeprav naj bi v drugi etapi videli tisti pravi sprint, v katerem bodo tisti zares čisti sprinterji dobili priložnost za maščevanje.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ