Bodo Tour vendarle prestavili?

Bodo Tour vendarle prestavili?
07.04.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Novinarji francoskega časopisa Le Parisien imajo očitno dostop do nekaterih novih podatkov o tem, kdaj bi lahko izpeljali dirko po Franciji.

Dirka po Franciji bi se morala začeti 27. junija in končati 19. julija. Organizatorji so do zdaj zgolj sporočili, da zaenkrat načrtujejo, da se bodo tega termina držali. Prvotno idejo, da bi se Tour lahko odvil brez gledalcev je direktor dikre Christian Prudhomme že zavrnil. Pri La Parisienu pa pišejo, da naj bi organizatorji že resno razmišljali o prestavitvi termina. Seveda jim večji maneverski prostor omogočajo na naslednje leto že prestavljene olimpijske igre.

Prestavili naj bi ga za kar štiri tedne, tako da bi se spektakel v Nici začel 25. julija, v Pariz pa bi kolesarji prišli 16. avgusta. Pri časopisu so zapisali, da so organizatorji že stopili v stik z nekaterimi župani mest, ki bi gostila ali starte ali cilje etape na letošnji dirki. Po nekaterih podatkih naj bi mesto, ki gosti start plačalo 80 tisoč evrov, mesto, ki gosti cilj pa 120 tisoč evrov. Zato je jasno, da potrebujejo organizatorji podporo županov teh mest.

"Bolje gostiti Tour avgusta, kot pa ga sploh ne gostiti letos ali pa ga gostiti brez gledalcev," naj bi dejal eden izmed županov. "Če vse skupaj zamaknejo za en mesec nam to ne predstavlja težav. Ohranili bomo prvotni logistični plan," je dejal Michel Villa, predstavnik mesta Privas, ki bo gostilo cilj pete etape: "1. julij se je za nas zdel popoln, saj bi tako začeli turistično sezono, letos pa bo tako ali drugače vse zamaknjeno. Dvomim, da bodo hoteli avgusta polni." Je pa tudi res, da se bo dirka po Španiji - če jo bo Špancem uspelo izpeljati - začela že 14. avgusta. Odločitev naj bi organizatorji sporočili enkrat do 15. maja.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ