Bogdan Fink ponosen, da je "Slovenija" gostila "rumeno majico"

Bogdan Fink ponosen, da je "Slovenija" gostila "rumeno majico"
05.07.2013 AVTOR: D. Z.
Se spominjate lanske dirke po Sloveniji in zmagovalca etape do Metlike? To je bil prav zdaj nosilec rumene majice na francoskem Touru Daryl Impey.

"To pomeni, da k nam prihajajo dobri kolesarji"
Daryl Impey zdaj piše zgodovino. Je prvi Južnoafričan z rumeno majico na dirki po Franciji. Pred letom dni je nastopal na dirki po Sloveniji in dobil drugo etapo, ki je kolesarje vodila od Kočevja do Metlike.

Po 177 kilometrih dirkanja je sprint razredčene skupine kolesarjev dobil Daryl Impey. Južnoafričan pa zdaj blesti na francoskem Touru. »To pomeni, da k nam prihajajo dobri kolesarji in k temu moramo še naprej stremeti, « je potrdil direktor dirke po Sloveniji Bogdan Fink.

Eden izmed številnih
Prav na to so organizatorji te preizkušnje še kako ponosni. »Že preden je prišel na našo dirko, je bil dober. Novinarji me vedno sprašujete, kateri zvezdnik bo prišel k nam. Včasih k nam res pridejo že narejeni kolesarji, tisti pravi zvezdniki. Včasih pa mladi, nepoznani kolesarji. Kasneje se izkaže, da so to tudi pravi kolesarji in da gre za bodoče zvezdnike, « je še ponosno pojasnil Bogdan Fink.

Omenimo samo nekatere odlične tuje kolesarje, ki so že gostovali pri nas: Vincenzo Nibali, Carlos Sastre, Jakob Fuglsang, Matthew Goss, Daryl Impey, Fabian Cancellara, Diego Ulissi, Giovanni Visconti, Aleksander Vinokurov, Przemyslaw Niemiec, Marco Marcato, Stefano Garzelli, Juan Jose Cobo, Svein Tuft, Michael HepBurn … Še bi lahko naštevali. Dokaz, da se pri nas zbere zares zanimiva druščina kolesarjev.

Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ