Bogdan Fink: Adria Mobil ima svojo zgodbo, ki se začne pri vzgoji mladih

Bogdan Fink: Adria Mobil ima svojo zgodbo, ki se začne pri vzgoji mladih
18.02.2017 AVTOR: D. Z.
Adria Mobil bo v letošnji sezoni računala na deset kolesarjev, tudi na Srba in Italijana. "Kolesarje poskušamo deliti na dobre in slabe," pravi direktor kluba Bogdan Fink.

Pri Adriji Mobliu so ekipo predstavili nekaj dni pred prvo dirko v sezoni. Tudi oni bodo v nedeljo aktivni na dirki v Poreču, potem pa naslednji teden na domači dirki v Izoli.

V članski ekipi je deset kolesarjev. Po enoletnem premoru se v karavano vrača Gregor Gazvoda., v ekipi pa sta, kot smo že poročali tudi Italijan in Srb. “Imamo več tujih kolesarjev, čeprav, kot pravi tudi Rogina, kolesarje poskušamo deliti na dobre in slabe, ” je dejal Bogdan Fink. Seveda ni šlo brez spomina na sanjsko sezono 2015, ko sta zmage dosegala predvsem Marko Kump in Primož Roglič:

“Vedeti moramo, da se je taki sezoni težko približati. Več kot pol ekipe iz leta 2015 nimamo več. Kump, Roglič, Per in Novak so odšli. Sestavili smo novo ogrodje s starejšimi Rogino, Golčerjem in Gazvodo. Pred nami je dobra sezona, ” je še pojasnil Fink, ki se je pač moral soočiti z dejstvom, da tiste najboljše preprosto premami tujina, denar, pa tudi dirkanje na najvišji ravni: “Težko je, vendar, tako pač svet deluje. Vedeti moramo, da smo vedno našli skupni jezik s fanti. Mogoče se jim taka priložnost ponudi enkrat v življenju, zato jim popolnoma razumem. 

Pravzaprav sta zelo hitro odšla Per in Novak. Oba v bahrajnsko Merido, kjer je zdaj šest slovenskih kolesarjev, pa tudi lepo število osebja je slovenskega. Vseeno pa to ne pomeni, da bi se ekipi kaj bolj povezali: “Bahrain Merida že ima svojo mlado ekipo. To je Colpack, in ne Adria Mobil. Sem pa prepričan, da bo tisti, ki bo dober in bo s tem prepričal vodstvo ekipe, lahko odšel tja. Podobno, kot sta odšla Per in Novak. 

Fink bo s kontinentalno ekipo zato poskušal nadaljevati zastavljeno pot. “Adria Mobil ima svojo zgodbo, ki se začne pri vzgoji mladih. Število mladih narašča, preidejo pa lahko v člansko kontinentalno ekipo. Svet se tako vrti. Če pridejo do take ravni, da gredo v World Tour, potem pač grejo. Tako, kot se to počne v drugih športih. ” Letos pa novomeški kolesarski klub praznuje prav posebno obletnico.

45-obletnico delovanja kluba, ki obstaja vse od leta 1972. Napis “Since 72” bo zato tudi večkrat izpostavljen. “45 let sodelovanja, ogromno rezultatov, mejnikov. Glavni del bomo obeležili na dirki za VN Adrie, ki bo drugega aprila. V vseh teh letih je čez ta klub šlo veliko fantov. Prepričan sem, da bomo tako tudi nadaljevali. Vsaj, kar se tiče dela z mladimi, ” je še zaključil Fink. Bliža se dirka v Izoli. Zmago pa bo branil prav član Adrie Mobila Jure Golčer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ