Bogdan Fink: Ekološko usmerjeni in že skoraj pripravljeni

Bogdan Fink: Ekološko usmerjeni in že skoraj pripravljeni
11.06.2015 AVTOR: D. Z.
Teden dni še manjka do začetka dirke po Sloveniji. Že 22. Direktor dirke Bogdan Fink je potrdil, da so v zaključni fazi priprav in da vse poteka po pričakovanjih.

»Zdaj nas čaka samo še finalizacija sicer številnih zadev. Vsega. Vseh organizacij. Jutri imamo še predzadnji tehnični sestanek organizacijskega odbora, « je dejal Bogdan Fink. Dirka se sicer začne čez en teden, a v ponedeljek prihajajo že prvi moštveni avtomobili. »Večina ekip pride v sredo. Le Skyev kamion pride že v ponedeljek, saj ga pripeljejo z dirke Criterium du Dauphine. Katjuša pride v torek. Prav vsi kolesarji pa v sredo, « je razkril direktor dirke po Sloveniji.

Obeta pa se novost. Organizatorji so se odločili, da bodo sledili trendom, ki jih vse pogosteje opažamo na kolesarskih dirkah. Želijo poudariti, kako pomembno je varovanje narave. Na številnih dirkah opažamo, kako kolesarji mečejo plastenke in druge stvari med etapami. Zdaj bo takoj po okrepnih postajah poseben označen odsek, kjer bodo kolesarji lahko odvrgli odvečne stvari. S tem bodo organizatorji prispevali svoj prispevek k ohranjanju čistega okolja.

Sicer pa predvsem plastenke navijači še kako radi poberejo. »To pač moramo zagotoviti. Taki so zdajšnji trendi in zato smo se odločili tudi za ta korak. Po okrepni postaji bomo lepo pobrali bidone in ostale odvržene stvari. Prav je, da tudi mi prispevamo svoj del, « je še zaključil Fink. Sicer pa bodo lahko sodniki kolesarje, ki se tega ne bodo držali, tudi finančno kaznovali. In zdaj se lahko začne nestrpno čakanje na četrtek. Dirka po Sloveniji se bo namreč začela s kronometrom v Ljubljani. Prvi tekmovalec bo startal ob 18. uri.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ