Bogdan Fink: Največ World Tour ekip 'na Sloveniji' in prva etapa do Kopra

Bogdan Fink: Največ World Tour ekip 'na Sloveniji' in prva etapa do Kopra
02.03.2016 AVTOR: D. Z.
Bogdan Fink je že razkril nekatere podrobnosti glede dirke po Sloveniji. Prav veliko sicer ne, a z njim smo govorili tudi o majhnem številu članskih dirk v Sloveniji.
Stvari se premikajo
Če govorimo o programu slovenskih kategoriziranih dirk za člane, potem se o tem prav dolgo ne moremo pogovarjati. Program je skromen, primeren finančnim zmogljivostim, stanju v državi na sploh. Za kolesarji je dirka za VN Izole, ki je zdaj že tretje leto zapored vsaj nekoliko popestrila program. Drugič bodo aprila organizirali dirko za VN Adrie Mobila. Govorimo o dirkah druge kategorije, na katerih lahko po novih pravilih nastopita tudi dve moštvi s Prokontinentalno licenco.

»Mislim, da smo v zadnjih dveh letih naredili napredek, in da je kakšna dirka več. Mislim, da je tako treba nadaljevati. Včasih smo sicer že imeli dirke prve kategorije. V Kranju in Novem mestu. Računamo, da tudi VN Adrie Mobila kmalu pride v prvo kategorijo. Imamo pa za letošnjo dirko že zagotovljeni dve profesionalni ekipi na startu, tako da se stvari premikajo. Vendar pa se moramo zavedati, da to ne gre od danes na jutri, « je še povedal Fink. Omenimo še eno kategorizirano dirko za člane. To bo dirka druge kategorije od Zagreba do Novega mesta.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ