Bogdan Fink: Pet dni borb in ne čakanja na gorsko etapo

Bogdan Fink: Pet dni borb in ne čakanja na gorsko etapo
25.06.2019 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia / Sportida

"Trasa je imela sprva morda malce več kritikov, saj je v celoti niso poznali," je med drugim po končani dirki po Sloveniji dejal Bogdan Fink.

"Trasa je imela sprva morda malce več kritikov, saj je v celoti niso poznali," je takoj po končani dirki po Sloveniji dejal direktor dirke Bogdan Fink. Z ekipo je izpeljal že 26. izvedbo te preizkušnje. Letošnja dirka je bila nekoliko drugačna. Brez etape s ciljnim vzponom, pa tudi brez posamične vožnje na čas.

"Pokazalo se je, da je bila dirka zaradi tega odprta in zelo zanimiva. Pet dni smo imeli resnično borbe med tistimi najboljšimi, ker je odločevala skoraj vsaka etapa, ne pa samo recimo ena gorska," je še pojasnil Fink. Res smo videli zelo dinamično dirkanje. Do odločitve pa je prišlo v petkov etapi od Žalca do Idrije, medtem ko je potem Diego Ulissi v kraljevski etapi s pomočjo tudi Jana Polanca in Tadeja Pogačarja ubranil zeleno majico. Ulissi je prvi tujec, ki je dirko dobil dvakrat.

Je četrti kolesar, ki mu je to uspelo. Videli smo izjemno močno ekipoe UAE Team Emirates, potem tudi številne nadvse motivirane tuje kolesarje, kot so Esteban Chaves, Giacomo Nizzolo, Ben Hermans ... "Mislim, da je bila konkurenca super, trasa v redu in za to se moramo zahvaliti vsem partnerjem, občinam destinacijam, ki so res pripravljene pričakale dirko. Ob trasi je bilo ogromno navijačev. To je tudi rezultat velikih uspehov naših fantov, ampak, hvala vsem," je še dejal Fink.

Fink je izpeljal sploh prvo dirko po Sloveniji, ki je spadala med dirke ekstra kategorije. In že se sprašujemo, kakšna bo naslednja. "Vedno so cilji visoki. Če bomo šli v 27. izvedbo, si bomo prizadevali, da naredimo nekaj novega in na ta način popestrimo dirko." Zdaj lahko čakamo na razglasitev mesta, ki je najbolj prepričalo novinarje in organizatorje.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ