Bogdan Fink: Roglič, Kittel, Cavendish, Ewan ...

Bogdan Fink: Roglič, Kittel, Cavendish, Ewan ...
14.04.2018 AVTOR: D. Z.
25. dirka po Sloveniji. Skoraj milijon evrov velik proračun. Številni zvezdniki. Vrnitev Primoža Rogliča. Prenos na Eurosportu in TV Slovenija. Fink pravi: "Trasa je taka, kot je. Je naša in je slovenska."

ETAPE 25. DIRKE PO SLOVENIJI (podrobnosti etap s preseki vsake etape posebej bodo znane čez dober mesec, ko bo tudi uradna predstavitev dirke po Sloveniji)

1. ETAPA: LENDAVA - MURSKA SOBOTA
2. ETAPA: MARIBOR - ROGAŠKA SLATINA
3. ETAPA: SLOVENSKE KONJICE - CELJE
4. ETAPA: LJUBLJANA - KAMNIK (kraljevska etapa)
5. ETAPA: TREBNJE - NOVO MESTO (posamična vožnja na čas)

Skoraj milijon evrov
Bogdan Fink je kot direktor dirke po Sloveniji vsekakor na dobri poti, da junija pripravi najboljšo dirko do zdaj. Vsekakor bo posebna.

To bo 25. dirka, predvsem sprinterska konkurenca bo izjemna. Na startu bo trenutno najboljši slovenski kolesar Primož Roglič. Vrača se kronometer in spet bomo kolesarje lahko spremljali v živo, tako na TV Slovenija kot na Eurosportu. Razlogov za zadovoljstvo je zagotovo dovolj. Fink je na predstavitvi dirke po Sloveniji razkril, da proračun znaša skoraj milijon evrov. Od tega gre 590 tisoč evrov zgolj za zagotovitev prenosa in predvajanje na Eurosportu.

V več kot 120 držav
“Že pred leti smo se pogovarjali, da bi dirko podaljšali za en dan. Poleg tega bo prenos prve etape trajal dve uri. Prenosi preostalih pa vsak dan po uro in pol. Tu je velik partner tudi TV Slovenija, ” je med drugim na novinarski konferenci dejal Bogdan Fink, ki se tako lahko pohvali: “Posnetki kolesarske dirke po Sloveniji gredo v najmanj 120 držav. Na koncu jih bo najbrž še več. V živ prenos dirke je vključenih pet kontinentov. ”

Predvsem pa je lahko zadovoljen, ker so nastope že potrdili nekateri zares vrhunski sprinterji, najboljši v zadnjih letih. Marcel Kittel, Mark Cavendish, Caleb Ewan … “Prvič bomo imeli na startu sedem ekip iz World Toura, Kittel s Katjušo je potrdil prihod. Po letu 2011 bo na startu spet francoska ekipa. Na startu bo kar 147 kolesarjev. Boljšo konkurenco na dirkah prve kategorije težko zagotoviš, ” je zadovoljen Fink. Sprinterji bodo imeli na voljo prvi dve etapi.

Kraljevska etapa do Kamnika
“Prva se bo začela v Lendavi in takoj bodo kolesarji šli na Madžarsko. Slovenija bo tako v svoji zgodovini obiskala prav vse sosednje države. 155 kilometrov dolga etapa pa ni zahtevna, tako da bomo videli festival sprinterjev, ” je pojasnil Fink. Za prvo selekcijo bo poskrbela tretja etapa s ciljem na Celjskem gradu. Še predtem se bodo morali kolesarji povzpeti proti Celjski koči.

Kraljevska pa bo sobotna preizkušnja, del katere rekreativni kolesarji dobro poznajo. Govorimo seveda o trasi dirke Maraton Alpe. Vzpon pa Jezersko, Pavličevo sedlo in Črnivec pred spustom v Kamnik. Dirka se bo končala z vožnjo na čas do Novega mesta. Dolga bo 22 kilometrov.

“320 višincev. Ne bo enostavno. Tekmovalno se bo dirka stopnjevala in sicer od prve tipično šprinterske etape do vedno težjih preizkušenj in končne borbe z uro. Takšno dirko lahko zmaga samo kompleten kolesar, ” je še dodal Fink. In še odgovor na očitek, da bo dirka spet izpustila pomemben del Gorenjske, ki je za turizem zelo pomembna, pa tudi celotno primorsko dejal: “Vključili smo skoraj vse regije. Izjema je Primorska. Vsak ima priložnost sodelovati, trasa pa je taka, kot je. Je naša in je slovenska. ”

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ