Bogdan Fink: Slovenski fantje v Skyu tudi zaslužni, da Sky prihaja v Slovenijo

Bogdan Fink: Slovenski fantje v Skyu tudi zaslužni, da Sky prihaja v Slovenijo
15.05.2015 AVTOR: D. Z.
Od 18. do 21. junija bo potekala že 22. dirka po Sloveniji. Spet z močno mednarodno zasedbo. Prvič prihaja Sky. Direktor Bogdan Fink je razkril, da je bilo zanimanje ekip ogromno.

Organziatorji naj bi prejeli prek 50 prošenj ekip za nastop na dirki po Sloveniji. Število pa je seveda omejeno. A ena ekipa vsekakor izstopa. "Izpostavil bi, da bo letos na start prišla tudi najbogatejša ekipa na svetu Sky. To je za nas kot organizatorja nekakšen plus in dokaz, da napredujemo. Po drugi strani pa je to tudi obveza, da moramo dirko dobro izpeljati," je priznal direktor dirke Bogdan Fink.

In, kako so pritegnili moštvo Sky? Želja britanskega moštva je bila, da v traso uvrstijo tudi posamično vožnjo na čas. Ta bo na sporedu prvi dan. Kronometer bo dolg 8,8 km: "Kronometer je moral biti in mi ga imamo že več let v Ljubljani. To je tisto, kar so želeli. Mislim, da je kronometer dovolj dolg. Vedeti moramo, da v Skyu dela kar nekaj slovenskih fantov, ki so zrasli v slovenskih klubih in so tudi zelo dobri in uspešni. Tudi njim gre zahvala, da na dirko pride Sky. Ta ekipa ima letos tudi manj trening kampov in več dirke. Med njimi je zaradi ugodnega termina tudi dirka po Sloveniji."

Kronometer pa bo zgolj uvod v zanimive tri etape. Tako druga kot tretja bosta zelo zahtevni. "Trasa je podobna lanski, vendar so bili odzivi v Slovenski Bistrici in okolici pozitivni. Radi bi še dodatno predstavili ta del Sloveniji. Zato smo vključili še druge gorske cilje. Tudi Strma Reber je lep vzpon, ki je na ravni vzponov z največjih dirk. Je težak in lahko prinese tudi končnega zmagovalca. Po dolgem času smo vključili tudi Prekmurje," je pojasnil Fink. Prav v Dobrovniku se bo začela kraljevska tretja etapa, ki se bo končala na Treh Kraljih.

"Prvi del tretje etape je popolnoma raven, v samem zaključku pa bo ogromno višinskih metrov. Trasa je taka, da v kratkem kronometru tudi tisti, ki so dobri v hribih, ne morejo izgubiti toliko, da tega ne bi mogli nadoknaditi. Z dvema zelo težkima etapama in z zadnjo srednjo je to tisto, kar tuje ekipe iščejo, saj se želijo ustrezno pripraviti na Tour de France," je še zaključil Fink. V kraljevski etapi bodo kolesarji morali dvakrat premagati vzpon na Zgornje Prebukovje, povzpeli se bodo na Veliko Tinje. Za konec pa jih bo pričakal še vzpon na Tri Kralje.

Fink je že na predstavitvi dirke po Sloveniji govoril tudi o (ne)prenašanju dirke po Sloveniji na televiziji. Predvsem na Eurosportu, kar je letos uspelo organizatorjem dirke po Hrvaški. "Prenosa na Eurosportu naš sponzorski trg ne prenese, čeprav bi to predstavljalo veliko promocijo države," je dejal Fink, ki je prepričan, da bo prišel čas tudi za to.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ