Bogdan Fink: Stopiti stopničko više

Bogdan Fink: Stopiti stopničko više
10.03.2016 AVTOR: D. Z.
"Za nas je lanska sezona že mimo. Pozabljena," je na predstavitvi Adrie Mobila potrdil Bogdan Fink ... pa vendarle priznal, da je bila to izjemna sezona, ki jo bo težko ponoviti.
Zdaj že na dirko po Avstriji
"Za nas je lanska sezona že mimo, pozabljena. Edino kar šteje so rezultati, s katerimi smo si pridobili povabila na boljše dirke v letošnji sezoni. Upam, da se bomo lahko dobro predstavili tudi na teh dirkah, in da bomo lahko potem šli še eno raven više, " je najprej dejal Bogdan Fink. Seveda govorimo predvsem o povabilu na dirko ekstra kategorije po Avstriji. Ta je zelo priznana v svetu kolesarstva. Zaradi nastopa v sosednji državi pa se bodo morali odpovedati dirko Tour of Qinghai Lake, ki so jo lani z Radoslavom Rogino tudi dobili.

"Dirka po Avstriji predstavlja stopničko višje. Kogar ni na dirki po Franciji, ki poteka v istem času, pride v Avstrijo. Se pravi, da se moramo tudi tam dokazati. Potem imamo možnost, da gremo naprej. Delo mora biti konstantno, kontinuirano skozi vsa ta leta. Ne glede na to, da sta dva lani naša najboljša kolesarja zapustila ekipo. Prišli so novi in delati moramo v tej smeri. Tudi naše sponzorje prepričevati, da smo sposobni. Če bodo oni videli v tem interes, potem bomo lahko šli še stopničko više, " je pojasnil Bogdan Fink.

Za korak naprej 3-4 milijone evrov
Potrdil je, da si tudi sam želi, da bi Adria Mobil v prihodnosti pridobila Prokontinentalno licenco. A do tja je dolga pot, predvsem pa je finančni zalogaj precejšen: "Prokontinentalna ekipa potrebuje nekje med 3 in 4 milijone evrov. Seveda, če se hočeš predstaviti tako, kot je potrebno. Da se z ekipo nastopi na italijanskem Giru, morda na španski Vuelti in na nekaterih enodnevnih klasikah. Razlika je zato kar velika. " In zaenkrat Adria Mobil ostaja na realnih tleh.

V kontinentalni konkurenci. Po točkah pa je povsem pri vrhu teh ekip. Seveda po zaslugi lanske sezone. Deset kolesarjev, ki bo nastopali v letošnji sezoni, pa ima težko nalogo: "Če ne bi zaupali zdajšnji ekipi je boljše, da se tega ne gremo. S številom zmag nismo obremenjeni. V klubu razmišljamo, da če stvari 'laufajo "
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ