Bogdan Fink: V tem duhu bomo nadaljevali

Bogdan Fink: V tem duhu bomo nadaljevali
24.06.2014 AVTOR: D. Z.
21. kolesarska dirka po Sloveniji se je končala z velikim zmagoslavjem Tiaga Machada. Z izkupičkom pa je zadovoljen tudi Bogdan Fink.

Bogdan Fink je dolgoletni organizacijski direktor dirke po Sloveniji in letos je lahko bil še kako zadovoljen s potekom dirke, pa čeprav je kolesarje popeljal na za dirko še povsem nepoznan vzpon na Tri Kralje. A trasa je bila zanimiva. pestra.

"Mislim, da je bila dirka po konkurenci zelo močna. Tudi na trasi so imeli kolesarji, razen v sprinterski etapi do Novega mesta, kar precej težav. To pomeni, da je bila trasa selektivna. Dobro izbrana. Tisti, ki je zmagal, vsekakor ni slab," je izpostavil Bogdan Fink. Manjkala je zgolj pika na i. Torej Slovenec na zmagovalnem odru. Še najbolj se mu je približal član Cannondala Kristjan Koren. Zasedel je četrto mesto. Bil je tudi najbližje etapni zmagi, saj je v kronometru postavil drugi čas.

Tako je na odru poziral samo Klemen Štimulak. Član Adrie Mobila je slovensko čas rešil z modro majico za najboljšega na gorskih ciljih. "Kot organizatorji smo zadovoljni. Škoda, ker Slovencu ni pripadla vsaj ena etapa. Škoda, da so Korenu zmanjkali dve sekundi do stopničk. Ampak, to je šport, včasih gre, včasih ne gre," je priznal Fink. A tudi to je dokaz, da prihajajo na dirko po Sloveniji izjemni kolesarji. Uspešni in predvsem motivirani:

"Vsak, ki pride sem, pride dirkati, tekmovati na zmago. Tu ni več počitnic. To je na nek način dokaz, da delamo v pravo smer. Letos je bilo kar nekaj novih krajev etap, ki so se pokazale za dobre. Ljudje so to pozitivno sprejeli in v tem duhu bomo delali tudi naprej." A kljub odličnim tujim kolesarjem na startu Fink noče potrditi, da je tokrat na startu bilo največ znamenitih imen.

"Temu ne bi tako rekel, ker bi potem na nek način degradiral vse dosedanje zmagovalce etap, nastopajoče in tudi končne zmagovalce. Rečem lahko, da je bila odlična konkurenca za ta čas. Kakšna bo naslednje leto, bomo videli takrat. Ne bi pa rad kar določil, da je bila letos konkurenca najmočnejša." In tako lahko navijači že razmišljajo o naslednji, že 22. dirki po Sloveniji, na kateri bodo Slovenci poskušali izenačiti število zmag v primerjavi s tujci. Zdaj namreč tujci vodijo z 11:10: "O dirki še ne razmišljam. Najprej bomo morali vse pospraviti za 21. dirko. Potem pa naprej."

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ