Bogdan Fink: "Zmaga je več vredna, kot si mislimo."

Bogdan Fink: "Zmaga je več vredna, kot si mislimo."
22.06.2015 AVTOR: D. Z.
Kako močna je bila letošnja, že 22. dirka po Sloveniji? Prvič je prišel sloviti Sky. Tri World Tour ekipe so spet nastopale. Kaj pravi organizacijski direktor dirke?

"Zavedati se moramo, da je bila letos zelo močna konkurenca. Vendar pa so pri nas v ekipi trije kolesarji, ki res izstopajo. To so Rogina, Kump in Roglič. Prihaja tudi mlad talent Domen Novak. Fantje so se dobro pripravili, taktiko smo dobro 'naštudirali'. Že cela sezona je zelo uspešna. To je bilo v skladu z našimi pričakovanji," je dejal Bogdan Fink, ki že vrsto let opravlja vlogo organizacijskega direktorja dirke po Sloveniji. Kaj torej pomeni zmaga Slovenca na domači dirki? Je to potrditev odličnega dela v ekipi?

Potrditev, da se v Sloveniji kljub pomanjkanju ekip odlično dela z mldimi? "To je vedno tako. Novinarji nas sprašujete, kateri tujci pridejo, potem pa si vsi želimo, da zmaga domačin. Ko zmaga domačin pa rečemo, da tujci niso bili dobri. To je vedno dvorezen meč. Odvisno, kako gledaš na vse skupaj. Mislim, da je ta zmaga veliko vredna, precej več, kot si mislimo v Sloveniji. V tej konkurenci je zares težko zmagati," je prepričan Fink. In tako lahko komaj čakamo, kaj nam pripravlja za naslednje leto, ko bo na sporedu že 23. dirka.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ