Boj velikih dobil Gaviria

Boj velikih dobil Gaviria
14.05.2018 AVTOR: D. Z.
Začela se je dirka po Kaliforniji, na kateri nastopajo številni vrhunski kolesarji. Prvo etapo je v močni sprinterski konkurenci dobil Fernando Gaviria.

Long Beach je gostil start in cilj prve etape na dirki po Kaliforniji, ki spada med dirke World Toura. Kolesarji so morali prevoziti 12 ravninskih krogov v skupni dolžini 134,5 km.

Takoj po startu sta napadla Andrej Krasilnikau in Tanner Putt. Sicer sta si privozila več kot dve minuti prednosti, vendar pa je imela glavnina vse pod nadzorom. Ob vstopu v zadnjih 40 kilometrov je prednost prvič padla pod minuto. Ob vstopu v zadnjih krog je glavnina ujela Putta, kmalu zatem pa se je predal še Krasilnikau.

V zaključku so pobudo prevzeli kolesarji moštva Quick Step Floors, ki so pripravljali vlak za Fernanda Gavirio. Na priložnost pa so čakali sprinterji, kot so Peter Sagan, Marcel Kittel, Mark Cavendish, Alexander Kristoff, Caleb Ewan … V sprintu pa je bil najmočnejši 23-letni Fernando Gaviria, ki je tako slavil že 30. zmago v karieri. Caleb Ewan, ki je imel ob sebi tudi Luko Mezgeca se mu je še najbolj približal. Tretji je bil Peter Sagan, četrti Marcelo Kittwl, pati Alexander Kristoff. Mark Cavendish je bil deseti, Luka Mezgec 18.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ