Bole, Božič, Mezgec in Mohorič na Poljskem

Bole, Božič, Mezgec in Mohorič na Poljskem
01.08.2015 AVTOR: D. Z.
V nedeljo, 2. avgusta se bo začela 72. dirka po Poljski, ki spada med dirke Svetovne serije. Na dirki bodo nastopili tudi Grega Bole, Borut Božič, Luka Mezgec in Matej Mohorič.

Varšava bo gostila začetek tradicionalne etapne dirke na Poljskem, ki se bo končala v Krakovu. Vmes pa same razgibane etape, praktično brez ene tiste zares prave ravninske preizkušnje. Dirka ima sedem etap, začelo se bo s 122 km dolgo krožno preizkušnjo v Varšavi. Najzahtevnejše bodo četrta, peta in šesta etapa. Peta etapa do po smučarskih skokih znamenitih Zakopan bo z 223 kilometri tudi najdaljša. Dirka se bo končala s 25 kilometrov dolgo posamično vožnjo na čas v Krakovu. Lani je dirko dobil domači junak Rafal Majka, letos pa Poljaka ne bo na startu. Zato pa se bo v mavrični majici svetovnega prvaka pojavil Michal Kwiatkowski. Eden izmed največjih športnih zvezdnikov na Poljskem.

»To je lepa dirka. Biti tu pred mojimi gledalci in v mavrični majici bo neverjetno. Seveda se bom poskusil dokazati. Imamo močno ekipo in v teh dneh mi bodo fantje pomagali. Tu uživam. Po dveh letih odsotnosti so to sanje, da sem se sem lahko vrnil v mavrični majici, « je dejal Kwiatkowski. Na dirke se vrača Fabio Aru, ki se bo pripravljal na špansko Vuelto. Po dolgi odsotnosti bomo v akciji spet videli tudi Marcela Kittla, ki se ni uspel uvrstiti v ekipo za Tour de France. Omenimo še kolesarje, kot so Henao, Ulissi, Izagirre, Ewan, Nizzolo, Zakarin, Gesink, Van den Broeck, Moser, Formolo, Betancur, Reichenbach, Rebellin … Na dirki pa bodo nastopili kar štirje Slovenci.

Matej Mohorič bo branil barve moštva Cannondale Garmin in bo po pripravah na visoki nadmorski višini - bil je na Stelviu - iskal tekmovalni ritem pred nastopom na zanj prvi tritedenski dirki v karieri. Je namreč na startni listi za dirko po Španiji. Tu je še Borut Božič. Kolesar Astane ima na to dirko zelo lepe spomine. Leta 2009 je dobil prvo etapo in je potem dva dni nosil rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. Za Božiča bo dirka predstavljala vrnitev v tekmovalni ritem in nekakšno pripravo za drugi del sezone. Potem je tu še član moštva CCC Sprandi Grega Bole. Leta 2010 je to dirko končal na izjemnem drugem mestu v skupnem seštevku, potem ko je bil v posameznih etapah dvakrat drugi in enkrat tretji. Takrat je zaostal samo za Danielom Martinom. Do zmage ga je ločilo samo osem sekund. Luka Mezgec se po napornem ritmu vrača na dirke. Sprinter v dresu Gian Alpecina je medtem osvojil tudi naslov državnega prvaka v olimpijskem krosu. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ