Bole četrti, Hivert neustavljiv, Špilak ostaja med najboljšimi! (video)

Bole četrti, Hivert neustavljiv, Špilak ostaja med najboljšimi! (video)
19.02.2013 AVTOR: D. Z.
Jonathan Hivert je na dirki po Andaluziji dobil tako prvo kot zdaj še drugo etapo. V drugi pa je odlično četrto mesto zasedel Grega Bole. Simon Špilak ostaja četrti v skupnem seštevku.

Ruta del Sol, dirka po Andaluziji, skupni vrstni red
1. Alejandro Valverde (Špa) Movistar 9:01:59 

2. Jurgen Van Den Broeck (Bel) Lotto Belisol 0:07
3. Bauke Mollema (Niz) Blanco Pro Cycling Team 0:11
4. Simon Špilak (Slo) Katjuša 0:12
5. Bart De Clercq (Bel) Lotto Belisol 0:17
6. Jakob Fuglsang (Dan) Astana 0:19
7. Luis Angel Mate (Špa) Cofidis 0:22
8. Nairo Quintana (Kol) Movistar 0:24
9. Jonathan Hivert (Fra) Sojasun 0:25
10. Sander Armee (Bel) Topsport Vlaanderen-Baloise 0:30
20. Jani Brajkovič (Slo) Astana 1:35
26. Grega Bole (Slo) Vacansoleil DCM 1:52

 

Prva etapa dirke po Andaluziji, kjer nastopajo trije Slovenci, se je končala z zahtevnim sprintom v klanec. V zaključku je imel največ moči Jonathan Hivert, ki je premagal vodilnega Alejandra Valverdeja. Drugi s prologa Simon Špilak je v skupnem seštevku padel na četrto mesto, medtem ko je tudi v drugi etapi Alejandro Valverde branil rdečo majico vodilnega.

Ta etapa je potekala v dežju in posledično mrazu. Večji del dirke so bežali Mas, Yelko in Lhotelleire. Slednji je v begu vztrajal najdlje, a ga je glavnina ujela še pred vstopom v zadnjih deset kilometrov. Samo dva kilometra pred koncem je bil vrh zadnjega izmed treh vzponov, a do večje selekcije med najboljšimi vseeno ni prišlo. V vodilni skupini sta kolesarila tudi Simon Špilak in Grega Bole.

Po 194 kilometrih dirkanja se je etapa končala v Montilli. Zmagovalca je odločal ciljni sprint. Še drugič v dveh dneh je bil najmočnejši Jonathan Hivert. 27-letni Francoz, sicer član Sojasuna, je tako dosegel že tretjo zmago v sezoni. Tokrat je premagal Tylerja Farrarja in Francesca Lasca. Odlično četrto mesto je v tem napetem zaključku zasedel Grega Bole. Simon Špilak je bil z istim časom 32., Jani Brajkovič pa je z zaostankom 45 sekund zasedel 59. mesto.

V skupnem seštevku ni prišlo do večjih sprememb. Valverde pred zadnjo etapo ostaja vodilni v skupnem seštevku. Zdaj ima sedem sekund prednosti pred Jurgenom Van Den Broeckom in 11 pred Baukejem Mollemo. Simon Špilak je zadržal odlično četrto mesto v skupnem seštevku. Za Valverdejem zaostaja za 12 sekund. Brajkovič je z minuto in 35 sekundami zaostanka 20., Grega Bole pa 26. Pred kolesarji je še ena zahtevna etapa, v kateri bo rdečo majico vodilnega nosil Valverde.

Povzetek druge etape na dirki Andaluziji
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ