Bole tudi uradno za Vacansoleil

Bole tudi uradno za Vacansoleil
18.09.2012 AVTOR: D. Z.
Grega Bole bo po treh letih nastopanja za italijanski Lampre v naslednji sezoni prestopil v nizozemski Vacansoleil-DCM.
Zdaj je tudi uradno. Slovenski reprezentant Grega Bole bo po sezoni 2012 zapustil italijansko moštvo Lampre-ISD. Za to ekipo je vozil tri leta, v tem času je dobil etapo na dirki Criterium du Dauphine, blestel je na dirki po Sloveniji in tudi na dirki Pro Toura na Poljskem.

Poleg tega je postal tudi državni prvak. Lani pa mu je uspel tudi podvig kariere, ko je dobil klasiko za VB Plouaya v Franciji. Letos se je v prvem delu sezone ukvarjal predvsem z zdravstvenimi težavami, a bo konec tedna vseeno branil barve slovenske reprezentance. Pri 27-letih pa se je Bole očitno odločil, da je čas za spremembo.

Podpisal je dveletno pogodbo z nizozemsko ekipo Vacansoleil-DCM. »Grega Bole se bo v letu 2013 pridružil ekipi Vacansoleil-DCM. Slovenec je kolesar za klasične dirke, « so v torek pri moštvu zapisali na njihovem twitterju. Pri tej ekipi se očitno želijo okrepiti tudi s kolesarji za enodnevne klasike.

Poleg Boleta bo v naslednji sezoni tu vozil tudi do zdaj kolesar Skyja Juan Antonio Flecha. S tem so Nizozemci poskušali nadomestiti odhod dvakratnega zmagovalca dirke po Flandriji Stijna Devolderja. Sicer pa je za Vacansoleil v prejšnjih letih že vozil Borut Božič, ki je prav pred letošnjo sezono prestopil v Astano.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ