Bole: Kam sodim, bo pokazala dirka!

Bole: Kam sodim, bo pokazala dirka!
21.09.2012 AVTOR: D. Z.
"Kam sodim bo pokazala dirka." To je pred odhodom na SP v Limburg povedal Grega Bole, za katerim je sicer slaba sezona, a te še ni konec ...
Grega Bole je bil med najboljšimi na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih. Do vrhunskih uvrstitev mu je vedno zmanjkalo zares malo in zdaj ima novo priložnost, čeprav je tokrat za njim precej slabša sezona, kot jo je imel lani. Za nagrado za pretekle rezultate pa je podpisal pogodbo z nizozemskim Vacansoleilom. To bo mogoče še dodatna motivacija, saj je svetovno prvenstvo prav na Nizozemskem.

"Po vseh težavah, ki sem jih imel letos, sem podpisal zelo dobro pogodbo, tako da sem zdaj veliko bolj miren. Pač ena stvar, ki me je razbremenila, tako da na to svetovno prvenstvo odhajam bolj sproščen," je dejal Bole, ki optimizem črpa tudi iz zadnjih dveh dirk, na katerih je nastopil. Bil je namreč na enodnevnih preizkušnjah Pro Toura v Kanadi.

"Že v Kanadi, kjer so bile dve zelo težki dirki, sem se dobro počutil. Do zadnjega sem bil zraven. Zdaj sem naredil še nekaj dobrih treningov. Mislim, da se je forma še dvignila. Tudi počutje je vsak dan boljše. Kam sodim, pa bo pokazala dirka." Bole pa si ne dela utvar. Sedmerico slovenskih reprezentantov čaka težka naloga.

Pred njimi je več kot 260 kilometrov dolga in še kako razgibana preizkušnja: "Dirka bo vsekakor težka. Zaključni vzpon po 260 kilometrih bo tisti, ki bo posrkbel za največje muke na dirki." A napovedati, kakšen bo razplet, je praktično nemogoče. Vseeno Bole verjame, da bodo slovenski reprezentanti izpolnili pričakovanja: "Realno lahko pričakujemo eno uvrstitev med deseterico. Če bo kdo imel res dober dan, potem še kakšno boljše mesto."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ