Bole: »Nisem še obupal, a ne kaže dobro«

Bole: »Nisem še obupal, a ne kaže dobro«
06.01.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Grega Bole je ob koncu leta 2020 ostal brez pogodbe, iztekel se mu je dogovor z Bahrain McLarnom. Nad nadaljevanjem kariere še ni obupal, a priznava, da bo težko našel novo ekipo.

Grega Bole je pri 35-letih že v jeseni svoje kariere, a še ni obupal nad profesionalnim kolesarstvom. Pri Bahrain McLarnu so ob koncu lanske sezone naredili »čistko«, med tistimi, ki niso dobili nove pogodbe, pa sta bila žal tudi Luka Pibernik in Grega Bole.

Pibernik je že objavil, da končuje tekmovalno kariero in da se bo posvetil drugim izzivom, Grega Bole pa še ni vrgel puške v koruzo. »Trenutno živim in treniram v Dubaju ter čakam, če se mi bo odprla kakšna možnost. Vem, da bo zelo težko, ne kaže dobro, a si želim, da bi lahko še nadaljeval s kariero,« je Bole povedal za Wielerfiets.

Bole se v Dubaju pripravlja z lokalnimi kolesarskimi klubi in ena od možnosti bi bila tudi, da bi si v Dubaju poiskal novega delodajalca. Zaenkrat je glede njegove prihodnosti še precej neznank: »Mislim, da nimam več prav veliko časa.«

Bole je za Wielerfiets še dodal, da mu je načrte preprečil koronavirus v Sloveniji: »V Sloveniji je trenutno slaba situacija s koronavirusom, večina stvari je zaprtih, zato se ne morem lotiti kakšnega projekta. Začeti novo poglavje v teh razmerah bi bilo zelo tvegano.«

Kakšna bo nadaljnja pot 35-letnega Boleta, enega najbolj uspešnih slovenskih kolesarjev minulega desetletja in pol, bo najbrž znano precej kmalu. V svetovni seriji so mesta v ekipah povečini zapolnjena, mogoče pa bi Bole zadnje poglavje svoje kariere lahko spisal v Sloveniji, kjer je že dirkal za Rog, kranjsko Savo in Adrio Mobil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ