Bolečine Samuela Sancheza po hudem padcu (foto in video)

Bolečine Samuela Sancheza po hudem padcu (foto in video)
05.06.2012 AVTOR: D. Z.
V prvi etapi dirke Criterium du Dauphine je prišlo tudi do nekaterih hudih padcev. Med drugimi sta se na tleh znašla Daniel Martin in Samuel Sanchez.
Oba kolesarja sta na dirko prišla z namenom, da se čim bolj pripravita na Tour de France in da prav tu preizkusita trenutno pripravljenost. Daniel Martin je padel dobrih 30 kilometrov pred ciljem, vendar je z dirko lahko kaj hitro nadaljeval. Povsem drugačna zgodba pa je padec olimpijskega prvaka Samuela Sancheza. Španec je bil udeležen v padec večje skupine kolesarjev, potem ko so kolesarji precozili šele dobrih 40 kilometrov.

Počakala sta ga dva klubska kolega iz moštva Euskaltel Euskadi, skupaj pa so nadaljevali z dirko, čeprav tudi zaradi močnega vetra in predvsem zaradi bolečin Samuela Sancheza glavnine niso mogli več ujeti. Tako so nadaljevali s svojo dirko. Vse do cilja, Sanchez pa je z več kot 20 minutami zaostanka. A etapo je vseeno končal, tako da bo lahko z dirkanjem, seveda, če se mu stanje izboljša, nadaljeval.

"Želel je ostati na dirki. V nasprotnem primeru ne bi v treh sami prevozili 140 kilometrov," je za BiciCiclismo dejal eden izmed predstavnikov baskovskega moštva, ki je še dodal, da so sprva menili, da je prišlo do poškodbe reber, vendar so raziskave pokazale, da Sanchez nima zlomljene nobene kosti: "Ko bomo videli vse rezultate, se bomo odločili. Čeprav nima zlomljenih kosti, je njegovo telo zelo razbolelo." 34-letni Sanchez je letos dobil dirko po Baskiji in bil drugi na dirki po Kataloniji.

Po premoru se je zdaj vrnil na dirke. Vse z namenom, da se čim bolj pripravi na Tour de France. Lani je bil tam najboljši kolesar na gorskih ciljih, leta 2010 pa je po diskvalifikaciji Alberta Contadorja Tour končal na tretjem mestu. Avgusta bo v Londonu branil naslov olimpijskega prvaka iz Pekinga pred štirimi leti. V nadaljevanju si lahko ogledate posnetek, ki lepo prikazuje, v kakšnih bolečinah je Sanchez končal prvo etapo na dirki Criterium du Dauphine.

foto: sirotti

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ