Boletov CCC Sprandi med povabljenimi ekipami za Giro 2015!

Boletov CCC Sprandi med povabljenimi ekipami za Giro 2015!
19.01.2015 AVTOR: Matej Zalar
Organizatorji Gira, skupina RCS Sport, je razkrila imena petih ekip, ki so prejela letošnji wild card. Štirim italijanskim ekipam se je pridružila še poljska CCC Sprandi.

Ekipe za Giro 2015: Ag2r-La Mondiale, Astana, BMC Racing, Etixx-QuickStep, FDJ, IAM Cycling, Lampre-Merida, Lotto-Soudal, Movistar, Orica-GreenEdge, Cannondale-Garmin, Giant Alpecin, Katusha, Team LottoNL-Jumbo, Team Sky, Tinkoff-Saxo, Trek Factory Racing, Bardiani CSF, Southeast, Androni Giocattoli, Nippo Vini Fantini in CCC Sprandi.

Direktor dirke Mauro Vegni je že pred razglasitvijo napovedal, da bo eno od povabil romalo v roke prokontinentalne ekipe, ki ne prihaja iz Italije. Med favorite so uvrščali ekipe UnitedHealthCare, Colombio, Wanty - Group Gobert in Cajo Rural, na koncu pa bo na rožnati pentlji nastopila poljska ekipa CCC Sprandi.

Poljaki so se pred sezono močno okrepili, v njihove vrste so prišli Grega Bole, Stefan Schumacher in Sylvester Szmyd, vodja ekipe pa ostaja veteran Davide Rebellin, ki se je vrnil po odsluženi kazni zaradi jemanja nedovoljenih poživil.To je dobra novica tudi za Boleta, ki se bo potegoval za nastop v ekipi in tako imel možnost, da zopet dirka na najvišjem nivoju in unovči svoje znanje ter talent. 

Vegni je obrazložil izbor ekip: "Letošnji izbor je bil podrejen našim ciljem za razvoj kolesarstva v Italiji, hkrati pa ne smemo zanemariti strateško pomembnih mednarodnih trgov. Ko govorimo o Poljski govorimo o ogromnem trgu, kjer zanimanje za kolesarstvo raste, zato je izbira CCC-ja prava izbira."

Preostali "wild cardi" so pričakovani pripadli ekipam Bardiani CSF, Southeast, Androni Giocattoli in Nippo Vini Fantini, v dresu katere bo na letošnjem Giru nastopal tudi Damiano Cunego. 

UnitedHealthCare Janija Brajkoviča je dobil tolažilno nagrado v obliki povabila na Dirko po Lombardiji, ki bo na sporedu oktobra. Boletov CCC bo prav tako nastopil na Il Lombardiji, prejeli pa so tudi povabilo na dirko Milano-Sanremo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ