Boletovi na sneg, Kumpovi na morje, Korenovi v mesto mode, Omega v vojašnico ...

Boletovi na sneg, Kumpovi na morje, Korenovi v mesto mode, Omega v vojašnico ...
25.11.2012 AVTOR: D. Z.
Tako bi lahko na hitro strnili prve "spoznavne" priprave posameznih ekip pred sezono 2013. V novembru je že zelo pestro.
Čeprav je november čas za podeljevanje različnih priznanj najboljšim kolesarjev, je to tudi že čas, ko se profesionalni kolesarji še kako resno pripravljajo na novo sezono. Govorimo o sezoni 2013. Večina kolesarjev že resno trenira - kolesari, hodi v hribe, v fitnes, teka ... - obenem pa je to tudi čas prvih skupnih priprav. Govorimo o nekakšnih spoznavnih dnevih, ko se po prestopnih rokih med sabo prvič vidijo kolesarji, ki bodo v naslednji sezoni vozili za isto ekipo.

In te spoznavne priprave so zelo zanimive, saj se mendežerji posameznih ekip ne odločijo vedno za klasično kolesarjenje v toplejših krajih. Pred leti je Bjarne Riis poskrbel za presenečenje, ko je svoje kolesarje popeljal na pravi vojaški kamp. Tokrat je Riis Alberta Contadorja in tudi našega predstavnika Marka Kumpa popeljal na Kanarske otoke, kjer so, sodeč po fotografijah, uživali v različnih igrah na vodi, obenem pa so tudi kolesarili.

Luka Mezgec je tudi že "preživel" prve spoznavne dneve z moštvom Argos-Shimano. Kristjan Koren je v prejšnjih letih z moštvom Liquigas-Cannondale prve priprave preživel na snegu na San Pellegrinu. Tokrat bo drugače. Konec tedna se bo z novimi klubskimi kolegi, tokrat v moštvu Cannondale, srečal kar v mestu mode, v Milanu. To bodo bolj dnevi za medije, medtem ko bo uradna predstavitev ekipe januarja v ZDA.

Grega Bole je pred naslednjo sezono prestopil v nizozemski Vacansoleil-DCM. Kolesarji tega moštva so prejšnji teden preživeli tridnevne priprave v "temi in snegu". A ne  v naravi, ampak v nekakšni "smučarski dvorani" v Landgraafu. Kolesarje so razdelili v tri skupine. Rdečo ekipo so sestavljali sprinterji, kot sta Hummel in Feillu, v modri ekipi so bili kolesarji za etapne dirke, tudi De Gendt in Poels. Rumeno skupino pa so sestavljali mojstri za klasike. Tudi Leukemans in Ligthart. Kolesarji so z gorskimi kolesi kolesarili tudi v "podzemlju" pod znamenitim Caubergom, vzponom na dirki Amstel Gold Race.

Robert Vrečer in Jure Kocjan sta prav v nedeljo odpotovala v Španijo, kjer bosta spoznala kolesarje in vodstvo Euskaltela. Kolesarji belgijskega zvezdniškega moštva Omega Pharma Quick Step so odpotovali v slovaški Lest. Tam bodo dva dni preživeli v vojašnici. "Ukvarjali se bodo z aktivnostmi, ki nimajo nič skupnega s kolesarstvom, vendar nam bodo pomagale ustvariti homogeno skupino še perd začetkom naslednje sezone," je dejal športni direktor Tom Steels: "To bo prijetno presenečenje." Vsekakor se je sezona 2013 že začela ...
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ