Bolj za šalo: Improvizacija vožnje po tlakovcih (13 neresnih nasvetov)

Bolj za šalo: Improvizacija vožnje po tlakovcih (13 neresnih nasvetov)
08.04.2016 AVTOR: D. Z.
Pri cyclingweekly so se potrudili in vsem, ki še niste občutili, kako se je voziti po znamenitih tlakovcih, pripravili predloge, kaj lahko naredite, da občutite to izkušnjo. A, prosimo, ne jemljite jih resno!

Voziti se po tlakovcih, premagovati tlakovane odseke dirke Pariz-Roubaix. Mnogi si to želijo izkusiti. Pa čeprav je za cestne kolesarje to bolj mučenje kot užitek. In morda so se s takim razmišljanjem članka lotili pri cyclingweekly. Zakaj? Našteli so predloge, kaj lahko naredite, da tudi doma izkusite vožnjo po tlakovcih. Še več, to bi lahko naredili na poti v službo. Seveda so predlogi … milo rečeno neverjetni in neumni! Vsaj nasmejali se boste lahko. Naš nasvet pa je. Vsekakor ne upoštevajte nasvetov. Niti enega! Lahko pa jih preberete za nasmeh na ustih.

1. Pred treningom se od glave do peta se umažite z blatom
Ena izmed značilnosti dirke Pariz-Roubaix je prah, v primeru slabega vremena pa blato. Vsekakor se to pozna tudi na obrazih kolesarjev, na nogah, rokah. Ali so prašni, ali pa blatni skorajda do nerazpoznavnosti. Za pravo izkušnjo, še pišejo pri cyclingweekly, poiščite najbližjo blatno lužo in si privoščite 'kopel '.

2. Aktivno iščite luknje na cestišču in slabe ceste
Za polno tlakovano izkušnjo morate poiskati najslabše vzdrževane ceste v domačem okolju. Cestne luknje so idealne za pravo tlakovano izkušnjo. Če boste zato morali prevoziti več kilometrov, ne skrbite, dirka Pariz-Roubaix je daljša od 250 kilometrov.

3. Velikokrat se vrzite na tla
Tudi ta nasvet ni ravno najboljši, kajne? Že na suhih tlakovcih se je težko voziti in se težko izognete padcu. Na mokrih tlakovcih pa je to praktično nemogoče. Torej, najdite 'varno ' mesto in pri veliki hitrosti preprosto padite na tla.

4. Vozite ob robu cestišča
Na tlakovanih odsekih kolesarji iščejo idealno linijo. Ta ponavadi ni na sredini poti, saj so te poti postavljene v nekakšno 'gobo «

5. Manjše opeke zalepite na gume
Morda še najbolj 'neumen ' predlog in tudi težko izvedljiv. Ob fotografiji, ki so jo ob tem mednaslovu objavili, so na spletni strani zapisali: Razlaga ni potrebna. Preprosto. S samolepilnim trakom na obroča prilepite manjše opeke. Menite, da bi se s takim kolesom sploh lahko peljali?

6. Izpahnite si vse sklepe na obeh rokah
»Če boste prevozili dovolj lukenj na cestišču, se vam bo to prav lahko zgodilo. A, če hočete zares vedeti, kako je prepeljati 52 kilometrov tlakovanih odsekov, potem preprosto prosite vaše najbližje, da vam poškodujejo zapestji in rami. To bi moralo biti dovolj, « so zapisali na spletni strani.

7. Naj prijatelj stoji ob cesti in visoko v zrak drži obroč
Na dirki Pariz-Roubaix so defekti nadvse pogosti. Zato ekipe najemajo dodatne ljudi, da z rezervnimi obroči stojijo ob trasi in čakajo, če bodo kolesarji potrebovali njihovo pomoč. Če imate prijatelja, vam lahko nekje na polovici poti nudi pomoč, medtem ko se vi zapeljete mimo. »Navadno bi bilo lepo, če bi pomoč sprejeli, a vendarle imate pametnejše skrbi kot je olika. Zato se kar zapeljite mimo njega, kot da ga ne bi bilo tam, « so še zapisali na spletni strani.

8. Pripnite veliko zastavo pred vašo čelado
Na dirki Pariz-Roubaix je že kar v navadi, da kolesarji vozijo skozi koridorje strastnih navijačev. Veliko jih ima tudi zastave. Kolesarji pa se morajo voziti skozi zastave, tudi v upanju, da jih, ko se zastava umakne, ne čaka kakšno neprijetno presenečenje. Da bi lahko to podoživeli na čim boljši način, pri cyclingweekly pišejo, da si lahko kar prilepite zastavo na čelado. »Manj kot vidite pred sabo, boljše je. Morda vam bo pomagalo pri padcih. Tako si boste lahko zlomili kakšno zapestje, če vas je preveč strah, da bi to naredili samovoljno, « se še glasi misel.

9. Še pred koncem vožnje zlomite nekaj sestavnih delov kolesa
Vsi omenjeni odseki so še kako zahtevni tudi za materiale. Od okvirje, do ostalih komponent. Znan je dogodek, ko je George Hincapie nenadoma ostal brez balance. Torej, za popolno doživejte, morate med samo vožnjo polomiti nekaj komponent. Morda brcniti v zadnji menjalnik tik pred koncem. Tako, da boste morali kolesariti zgolj v eni prestavi. »Če ste res predani, lahko sestopite s kolesa, ga položite na tla in nekaj minut skačete po njem, « so zapisali na spletni strani.

10. Preden parkirate kolo, naredite še krog in pol okrog vaše službe
Dirka Pariz-Roubaix se konča na velodromu. Tam kolesarji opravijo še krog in pol. Razen, če nimate službe na velodromu, potem je kar težko uprizoriti podobno izkušnjo. Zato pa lahko narediti krog in pol okrog stavbe,v kateri delate.

11. Naj vas povsem izmučenega nekdo fotografira
Torej. V službo pridete blatni, vaše kolo je uničeno, poškodovani ste tako zelo, da morate h zdravniku … Kaj sploh še ostane? Nekdo vas mora povsem izčrpanega tudi fotografirati. Če bi res prišli taki v službo, bi to najbrž bilo samoumevno, kajne?

12. Napišite svoje ime v kopalnici
Vsak zmagovalec dirke Pariz-Roubaix ima še prav posebno čast. V prostorih na velodromu, kjer se kolesarji po dirki lahko stuširajo, so na posebnih ploščicah zapisana imena vseh zmagovalcev. Seveda so črke vgravirane. To bi najbrž bilo preveč, zato lahko preprosto vzamete flomaster in napišete svoje ime. Natančneje. Priimek, začetno črko imena. Spodaj pa pripis Vainqueur in letnico.

13. Na mizi zbirajte kamne
Vsak zmagovalec dirke Pariz-Roubaix dobi tudi poseben tlakovec, ki je v kolesarstvu zares nekaj posebnega. »Mi vam ne bomo predlagali, da bi odšli ven in izkopali delček asfalta. Namesto tega zberite nekaj kamnov in jih v službi vseskozi imejte nekje ob sebi. Če ne drugega, bo to razlog za zanimive pogovore z vašimi sodelavci. Razen, če ste geolog. Potem imate na svoji mizi že dovolj kamnov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ