Boncho je kolesarski hibrid med šotorom in pončom, ki vas bo rešil pred dežjem

Boncho je kolesarski hibrid med šotorom in pončom, ki vas bo rešil pred dežjem
25.02.2016 AVTOR: Matej Zalar
Pončoti in palerine so za normalno uporabo zelo dobra rešitev v dežju, na kolesu pa se ne izkažejo najbolje. Zato njihove pomanjkljivosti poizkuša odpraviti Boncho.
Pri normalnih palerinah na kolesu roke in noge ostanejo izpostavljene, zato na delovno mesto oziroma kakšno drugo ciljno destinacijo še vedno pridemo premočeni. Boncho (bike poncho) pa v bistvu deluje kot nekakšen kolesarski šotor, ki kolesarja in kolo z eno površino prekrije od glave do krmila.

Boncho je razvilo nizozemsko podjetje Vanmoof, ki se primarno ukvarja z elektronskimi kolesi. Sicer poznamo že nekaj izdelkov, ki kolesarja med vožnjo ščitijo pred dežjem, a so povečini vsi dodatki kolesu in ne kolesarju. Boncho pa je preprost, a hkrati učinkovit sistem.

Podoben je konvencionalni kolesarski palerini, od nje pa se razlikuje po trdnem ogrodju na sprednjem delu in pri straneh. Tako ustvari nekakšno streho nad krmilom, pod katero lahko brez težav upravljamo s kolesom, roke pa ostanejo suhe. Prav tako ogrodje pri straneh poskrbi, da ostanejo suhe noge in boki.

uploaded


Boncho se prav po zaslugi ogrodja zloži sam vase, in sicer v velikost običajnega A4 zvezka, zato ga imamo lahko vedno s seboj. Odporen je na veter in vodo, hkrati pa naj bi omogočal vsaj solidno raven dihanja materiala, da se ne počutite zavite v plastično vrečko med vožnjo.

Manjše čelade lahko namestimo pod kapuco, večje pa čez kapuco, čeprav to ni najbolj uporabna opcija, je pa vseeno bolj varna kot vožnja brez čelade. Boncho je sredstva zbiral preko Kickstarterja in bil uspešen, zato sedaj zbirajo prednaročila. Med kampanjo je bilo zanj potrebno odšteti 55 evrov, v prosti prodaji pa bo verjetno Boncho stal kakšen evro več.

 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ