Bontragerjeva skrivnostna čelada, na trg čelad prihaja Endura

Bontragerjeva skrivnostna čelada, na trg čelad prihaja Endura
05.07.2013 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Franciji smo lahko ob veselju Jana Bakelantsa v drugi etapi opazili, da je Bontrager izdelal novo čelado. Na ta trg prihaja tudi sicer izdelovalec oblačil Endura.

Nepoimenovana Bontragerjeva čelada
A najprej na Tour de France. Kolesarji RadioShack Leoparda so se letos lahko veselili etapne zmage in tudi prevzema vodstva v skupnem seštevku. Jan Bakelants je po izjemni vožnji v zaključku druge etape slavil zmago, obenem pa je oblekel tudi rumeno majico. Kasneje jo je sicer izgubil, a ob zmagi smo lahko opazili, da je Bakelants nosil nov model Bontragerjeve čelade. Podrobnosti te čelade še niso razkrite, saj je na trgu še ni.

Prav zato čeladi pri Bontragerju sploh še niso dali imena. Težka naj bi bila okrog 220 gramov, kar je okrog sto gramov manj od še aktualnega in za zdaj uradno še najboljšega modela Oracle. Bikeradar.com piše, da naj bi bilo s to čelado zadoščeno predvsem poleg varnosti enemu izmed najpomembnejših pogojev v vročih dneh – zračnosti. Sodeč po zunanjem videzu, naj bi bila precej bolj zračna kot model Oracle. Na evropskem trgu naj bi bila ta čelada dosegljiva septembra.

Endura prihaja na trg čelad
Že zdaj pa so na trgu na voljo čelade sicer proizvajalca oblačil Endura. Pri Enduri so se odločili, da nekoliko razširijo ponudbo, a kolesarstvu ostajajo zvesti. Na trg so lansirali še čelade. Tako za cestno kot gorsko kolesarstvo. Predstavnica za stike z javnostjo Katrin Engel je poudarila, da čelad ne odlikuje zgolj zunanjost, ampak tudi uporabnost in predvsem varnost.

Najboljši model čelade za cestna kolesa se imenuje Airshell in tehta 220 gramov. Ponujajo jo v štiri različnih barvah, tudi v barvah moštva NetApp Endura, torej ekipe, kjer vozi Blaž Jarc. Model čelade, ki je namenjena gorskim kolesarjem, pa se imenuje Snype in ravno tako tehta 220 gramov.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ