Boonen v Argentini do prve zmage z diski

Boonen v Argentini do prve zmage z diski
25.01.2017 AVTOR: Matej Zalar
Tom Boonen je na najboljši način začel svojo zadnjo sezono v kolesarstvu - z zmago na drugi etapi dirke po San Juanu, ki jo je dobil s kolesom Specialized Venge, opremljenim s kolutnimi zavorami ali diski.

O Tomu Boonenu in njegovi odločitvi, da bo zadnjo sezono vozil na kolesu z diski, se je v zadnjih dneh veliko govorilo. Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je v letošnji sezoni ponovno začela testno obdobje za diske v cestnem kolesarstvu, potem ko ga je lani zaradi grde nesreče kolesarja Movistara Frana Ventosa začasno prekinila. Boonen o odločitvi ni preveč filozofiral, dejal je le, da so diski največji napredek v kolesarstvu, odkar je profesionalec, zato bi bilo neumno, če jih ne bi uporabljal. 

 


Sezona se je za Boonena začela odlično, potem ko se je v prvi etapi dirke po San Juanu podredil Fernandu Gavirii, sta v drugi zamenjala vlogi in belgijski veteran se je veselil etapne zmage. Drugi je bil spet Elia Viviani, ki je prevzel tudi modro majico vodilnega na dirki v Argentini. Drugo etapo je sicer zaznamoval grd padec Darwina Atapume, ki ima hude odrgnine na obrazu in ne bo nadaljeval dirke. Do konca je še pet etap. 

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ