Boonen: Pozzato je bil mogoče močnejši, v sprintu pa ni imel možnosti!

Boonen: Pozzato je bil mogoče močnejši, v sprintu pa ni imel možnosti!
02.04.2012 AVTOR: D. Z.
Po končani dirki po Flandriji je postalo jasno. Najmočnejši kolesar se je veselil zaslužene zmage. To je bil še tretjič v karieri Tom Boonen.

Pričakoval Pozzatov napad
Boonen je v sprintu premagal Filippa Pozzata in Alessandra Ballana. Vendar je prav Pozzato z napadom na zadnjem vzponu dneva, na Kwaremontu, pokazal, da je celo nekoliko močnejših od glavnega favorita za zmago. To je nenazadnje priznal tudi Boonen:

"Na taki dirki je vedno težko. Še posebej, če piha nasprotni veter. Uspel mi je dober sprint. Mislim, da je bil Pippo zelo močan. Na Kwaremontu je bil mogoče celo močnejši. Vendar v sprintu ni imel možnosti. Seveda sem moral odgovoriti na Ballanov napad. Potem pa sem čakal na Pozzatov napad, ki pa ga v resnici ni bilo."

Pomembna je zmaga, ne predstava
Boonen je tako pokazal, da mu izkušnje s podobnih preizkušenj pridejo še kako prav. Ko je na Kwaremontu nekoliko zaostal tako za Ballanom kot za Pozzatom ni zagnal panike. Takoj ju je ujel in vedel, da ima vse možnosti za rekordno zmago.

"Zame ni pomembno, da se pokažem na vzponih in da se tam poskušam otresti vseh, obenem pa tvegati, da na ta način izgubim dirko. Čakati moram na svoj trenutek in obenem računati na svoje sprinterske sposobnosti," je še dodal Boonen, ki je poudaril, da letošnja, spremenjena trasa dirke po Flandriji ni nič težja od lanske. "Vedno sem rekel, da ni težja. Je pač drugačna. V zadnjih kilometrih je precej več klancev. Vesel sem, da sem zmagal prvo dirko na tej trasi."

Ballan vedel, da je najpočasnejši
Boonen je za zmago moral premagati dva Italijana, ki sta v zaključku poskušala celo sodelovati med sabo, čeprav je Pozzato član moštva Farnese Vini, Ballan pa vozi za BMC.

"Med nami tremi sem bil z naskokom najpočasnejši v sprintu. Zato sem poskušal z napadi, vendar me je Boonen vedno takoj pokril. Odpeljal je zares izjemno dirko, vendar menim, da smo se tudi Italijani izkazali," je dejal Ballan, ki je to dirko dobil leta 2007, in dodal:

"S tretjim mestom sem zadovoljen. Če bi bil v igri še Cancellara in bi bili v ospredju štirje, potem bi se stvari mogoče odvijale drugače. Ampak, karkoli je bilo je bilo. Vesel sem z doseženim in se že veselim novih pomembnih dirk."

Tudi z združenimi močmi, Italijanoma ni uspelo
Tudi Pozzato, ki je na koncu zasedel drugo mesto, je bil z doseženim zadovoljen, saj je tako dokazal, da se je po večletni "suši" vrnil med najboljše. "Poskusil sem zmagati. Naredil sem vse, kar sem lahko. Na koncu sem sprint začel s precej nižjo hitrostjo, Boonen pa je pokazal, da je bolj eksploziven. Verjel sem, da to lahko moj dan in petsto metrov pred ciljem sem menil, da mi bo resnično uspelo zmagati," je dejal Pozzato.

Italijan je še priznal, da sta z Ballanom v zaključku združila moči, vendar jima tudi to proti Boonenu ni pomagalo: "Toma sva poskušala utruditi. Ballanu sem dejal, da če napade, da mu ne bom sledil ali ga lovil. tako je tudi bilo, vendar je bil Belgijec premočan. Zadovoljen sem- Pe posebej zato, ker mnogi niso verjeli, da bom po poškodbi ključnice na dirki po Omanu, na Flandriji že konkurenčen. Še več. Izkoristil bom priložnost in se zahvalil vse novinarjem, ki so me neprestano kritizirali. Danes sem jim dokazal, da sem lahko konkurenčen, če le imam ekipo, ki me podpira."

Pozzato: To zmago si je zaslužil
Pozzato je lani dirkal v Katjuši, kjer pa ni dosegel vidnejših rezultatov. Zaradi nesporazumov je prestopil v manjši ekipo Farnese Vini, ki jo vodi Luca Scinto. Zdaj je dosegel nivo, da se po dolgem času spez lahko kosa z najboljšimi. Na Kwaremontu pa je bil celo najmočnejši:

"V zaključku sem potegnil. Če povem po pravici, sem dobil občutek, da je Boonen v težavah, vendar nisem mogel ničesar narediti. V sprintu sem se postavil za njim in ga poskušal prehiteti, vendar ni izgubil niti centimetra. Lahko mu samo čestitam. To zmago si je zaslužil."

foto: sirotti

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ