Boost je Tacxov denarnici bolj prijazen model, a brez povezljivosti

Boost je Tacxov denarnici bolj prijazen model, a brez povezljivosti
16.12.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Tacx

V času pandemije koronavirusa so trenažerji postali zelo iskano blago, na trgu pa se v trenutku prodajo tudi najdražji trenažerji. Tacx z modelom Boost cilja na tiste uporabnike, ki se šele spoznavajo s svetom sobnega kolesarstva.

Tacxove najdražje modele je od lanske zime, ko se je začel koronavirus, skoraj nemogoče dobiti, na zalogi pa v trgovinah ne ostanejo prav dolgo. V začetku decembra so predstavili še model Boost, ki bo za denarnico nekoliko bolj prijazen model.

Ne gre za trenažer z direktnim vpetjem, temveč vanj pripnete celotno kolo, upor pa ustvarja magnetni valjček, ki ga poganjate z vrtenjem pedal in posledično vrtenjem zadnjega obroča. Boost kolesarjem ponuja simulacijo do 1050 vatov upora, kar je povsem dovolj za manj zahtevne uporabnike trenažerjev, ki si želijo skrajšati čas do pomladi in toplejšega vremena.

Največja »pomanjkljivost« modela Boost se skriva v tem, da se ga ne da nadzorovati in povezati z računalnikom, upor nadzorujete z ročico, ki vam omogoča 10 različnih stopenj obremenitve. V praksi to pomeni, da boste z njim Zwift in ostale platforme za spletno kolesarjenje lahko uporabljali le, če boste s programom povezali podatke o moči poganjanja pedal in srčnim utripom, za to pa potrebujete merilec moči, kar pa med rekreativnimi kolesarji vseeno ni tako pogosto.

Boost bo tako lahko vaš spremljevalec pri grajenju forme za letno kolesarjenje na cesti, je lahek (1,6 kilograma tehta valjček, skupaj s stojalom pa 8,5 kilogramov) in enostaven za uporabo, a tudi precej glasnejši od dražjih različic.

V ZDA se že prodaja za okrog 300 dolarjev, pri nas na Garminovi uradni spletni strani pa za 249,90 evrov  brez povezljivosti in možnosti Zwifta za večino uporabnikov pa je vprašanje, kako privlačna izbira bo Boost za uporabnike.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ