Bora Hansgrohe in Jumbo Visma po novih nakupih

Bora Hansgrohe in Jumbo Visma po novih nakupih
03.08.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Začetek avgusta je uradni prestopni rok, oziroma čas, ko ekipe objavljajo, kateri kolesarji jih bodo v naslednji sezoni okrepili.

To prestopno obdobje se začne 1. avgustom, a je letos seveda vse drugače, saj se je sezona krepko prestavila. Ponavadi gre za obdobje po dirki po Franciji, saj se ključne stvari zgodijo prav na največji dirki. Predvidevamo lahko, da bo do večjega števila objav o prestopih prišlo šele po Touru, kar pomeni, da bo to v proti koncu septembra.



Nekatere ekipe pa so še kako aktivne. Tu seveda lahko govorimo o moštvu Israel Start Up Nation, ki je že pred časom objavilo, da bo v naslednji sezoni zanje vozil Chris Froome. To seveda pomeni, da se bodo morali okrepiti še s kakšnim hribolazcem, ki bo na voljo na trgu. So pa z načrtom, da bi s Froomom napadali zmago na tritedenski dirki nekoliko na stranski tir postavili željo po visokih uvrstitvah na “tlakovanih klasikah”.

Njihov glavni adut in tudi že drugi na dirki Pariz-Roubaix Nils Politt je namreč podpisal triletno pogodbo z moštvom Bora Hansgrohe. Nemec torej odhaja v nemško ekipo. "Resnično sem vesel. Počutim se, kot da bi šlo za ponovno snidenje s kolegi iz mojih začetkov. Zato sem se brez težav odločil za prestop. Z nekaterimi kolesarji v ekipi se poznam že vrsto let in se že veselim dirkanja z njimi," je dejal 26-letni Politt.

Bora Hansgrohe je tudi že podaljšala pogodbo z zmagovalcem letošnje dirke Pariz-Nica, pa tudi s tretjim z dirke Strade Bianche Maximillianom Schachmannom. Podpisal je štiriletno pogodbo. Pri Jumbu Vismi pa so podpisali pogodbo s 24-letnim Italijanom Edoardom Affinijem. Tudi on je podpisal triletno pogodbo. Govorimo o mojstru za vožnjo na čas, saj je na lanskem evropskem prvenstvu v tej disciplini zaostal samo za Remcom Evenepoelom in Kasperjem Asgreenom.



"Vedno radi dodamo kolesarja, kot je Affini. Woutu Van Aertu bo pomagal na klasikah, dobil bo svoje mesto v sprinterskem vlaku za Dylana Groenwegna. Poleg tega je nadarjen kronometrist in kot ekipa mu bomo zagotovo lahko pomagali, da se bo v tej disciplini še izboljšal," je dejal športni direktor Merijn Zeeman. "Ko so me poklicali, sem vedel, da je to izjemna priložnost. Po pogovoru sem spoznal, da verjamejo vame. Lahko se bom razvil, kar je zame najbolj pomembno. Imajo številne izkušene kolesarje, od katerih se lahko veliko naučim," je dodal Affini. Sicer pa so pri nizozemskem moštvu iz razvojne ekipe že “vzeli” Gijsa Leemreizeja, prišel pa je tudi mladi sprinter David Dekker.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ