Bora Hansgrohe potrdila Petra Sagana in druščino

Bora Hansgrohe potrdila Petra Sagana in druščino
16.11.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

28 kolesarjev na ekipo. Taka je zahteva Mednarodne kolesarske zveze. In toliko jih bo imela Bora Hansgrohe, ki jo bo vodil Peter Sagan. Odhaja pa Sam Bennett.

World Tour ekipe bodo morale v sezoni 2020 zaradi spremembe UCI pravil imeti vsaj 28 kolesarjev. Zdaj je 28-erico potrdila tudi ekipa Bora Hansgrohe, ki ima za sabo vsekakor nadvse uspešno sezono 2019. Nazadnje so potrdili, da jih bo okrepil še 22-letni novinec Patrick Gamper. Glavni zvezdnik ostaja Peter Sagan, veliko pa lahko pričakujemo tudi od Pascala Ackermanna, ki je letos osvojil tudi majico najboljšega po točkah na dirki po Italiji.

Emanuel Buchmann je blestel na dirki po Franciji in bo vsekakor vse bolj nevaren kolesar na etapnih dirkah. Tu sta še Poljak Rafal Majka in Maximilian Schachmann. Nove okrepitve so poleg Gamperja še Lennard Kämna, Matteo Fabro, Ide Schelling in Martin Laas. So pa izgubili sprinterja Sama Bennetta, ki je letos ostal brez nastopa na Giru in Touru in s tem ni bil zadovoljen. Še zdaj ni jasno, kje bo kariero nadaljeval. Govori se, da v Deceuninck Quick Stepu. Ekipo je zapustil tudi Italijan Davide Formolo.

Bora Hansgrohe 2019: Pascal Ackermann (Nem), Erik Baska (Svk), Cesare Benedetti (Ita), Maciej Bodnar (Pol), Emanuel Buchmann (Nem), Marcus Burghardt (Nem), Jempy Drucker (Luks), Matteo Fabro (Ita), Patrick Gamper (Avt), Oscar Gatto (Ita), Felix Großschartner (Avt), Lennard Kämna (Nem), Patrick Konrad (Avt), Martin Laas (Est), Rafal Majka (Pol), Jay McCarthy (Aus), Gregor Mühlberger (Aut), Daniel Oss (Ita), Lukas Pöstlberger (Avt), Pawel Poljanski (Pol), Juraj Sagan (Svk), Peter Sagan (Svk), Maximilian Schachmann (Nem), Ide Schelling (Niz), Andreas Schillinger (Nem), Michael Schwarzmann (Nem) in Rüdiger Selig (Nem).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ