BORA pet let sponzor ekipe NetApp-Endura

BORA pet let sponzor ekipe NetApp-Endura
16.07.2014 AVTOR: Matej Zalar
Podjetje BORA bo glavni sponzor nemške ekipe od prihodnje sezone pa vse do leta 2019.
Ekipa NetApp-Endura spada med najboljše ProContinental ekipe na svetu, v začetku julija pa so objavili, da se tako NetApp kot Endura po koncu letošnje sezone umikata kot sponzorja. Menedžer ekipe Ralph Denk je hitro uspel najti zamenjavo, vstop bavarskega podjetja BORA pa nakazuje, da se nemško kolesarstvo spet vzpenja.

BORA izdeluje kuhinjske pripomočke, predvsem so znani po svojih štedilnikih in sistemom za odvajanje pare pri kuhanju, ki je vgrajen v štedilnik in na bolj pripraven način nadomešča uveljavljene nape nad štedilniki.

Lastnik podjetja Willi Bruckbauer, ki je tudi sam tekmoval v mladinskih kategorijah, je razkril načrte za prihodnost: "Svoje inovativne izdelke želimo predstaviti širši javnosti, in glavno sponzorstvo profesionalne kolesarske ekipe predstavlja idealno možnost. Že v preteklih letih smo v manjšem obsegu spoznorsko sodelovali z ekipo, med kolesarskimi dirkami se v večini evropskih držav vrtijo naše reklame, zato je zdaj idealen moment, da postanemo glavni sponzor ekipe."

Ekipa, katere član je tudi Blaž Jarc, za prihodnji dve sezoni načrtuje ProContinental licenco, leta 2017 pa se želijo potegovati za mesto v WorldTouru in na ta način BORO predstavljati na največjih svetovnih dirkah.

Z nekaterimi kolesarji so že podaljšali pogodbe, nekaj jih bo nove pogodbe dobilo v prihodnjih dneh, po 1. avgustu pa bodo znana tudi kolesarji, ki bodo v prihodnji sezoni prvič branili barve nemške ekipe.

Še nekaj novic s kolesarske tržnice: Bauke Mollema, kapetan ekipe Belkin, ki za prihodnjo sezono še nima sponzorja, se je naveličal čakanja in podpisal enoletno pogodbo z ekipo Trek Factory Racing. Trek je tako po težavah bratov Schlek dobil kolesarja, ki se bo v prihodnjih sezonah potegoval za deseterico na Touru.

Simon Gerrans, ki ima za seboj odlično sezono, je še za nadaljnja tri leta podaljšal sodelovanje z avstralsko ekipo Orica-GreenEdge. Ciljal bo na spomladanske klasike, na etapnih dirkah pa bo imel vlogo mentorja mladim talentom kot so Caleb Ewan, brata Yates in Luke Durbridge.

V zadnjih dneh je bilo veliko govora o tem, da naj bi Bradley Wiggins tudi v prihodnji sezoni branil barve ekipe Sky, vendar zaenkrat še ni prišlo do dokončne potrditve govoric. Wiggins je sicer namignil, da ne bo več ciljal na tritedenske dirke, temveč se bo osredotočil na klasiko Paris Roubaix in rekord v enourni vožnji.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ