Borin junak na dirki po Sloveniji odhaja na Tour

Borin junak na dirki po Sloveniji odhaja na Tour
21.06.2016 AVTOR: D. Z.
Bora Argon 18 je razkrila imena devetih kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Franciji. Med temi je tudi Jan Barta. Tretji na dirki po Sloveniji.

Jan Barta, Sam Bennet, nemški državni pravk ...
Bora Argon 18. Ekipa, ki je prejela posebno povabilo na dirko po Franciji je že razkrila deveterico kolesarjev, ki bodo to ekipo zastopali na francoskem Touru. Med to deveterico bo tudi Jan Barta, ki je dirko po Sloveniji v nedeljo končal na tretjem mestu v skupnem seštevku.

Pridružili se mu bodo Shane Archbold, Cesare Benedetti, Sam Bennett, Emanuel Buchmann, Bartosz Huzarski, Patrick Konrad, Andreas Schillinger in Paul Voss. »Naš cilj je dobiri eno etapo. V prejšnjih letih smo bili vedno na odru. Zdaj pa se mora nekaj zgoditi. Priložnosti bomo iskali v dolgih pobegih, « je dejal glavni mož ekipa Ralph Denk. Nemški državni prvak Buchmann in Konrad bosta kolesarja, ki naj bi se potegovala za visoko uvrstitev v skupnem seštevku.

Po etapno zmago
»Če se vse dobro izteče in bomo v ospredju preživeli prvi teden, potem bi se lahko nadejali uvrstitve med prvimi 20, « je še dodal Denk. V tej ekipi so trije Nemci. To so Buchmann, Paul Voss and Andreas Schillinger. Ekipa pa bo imela na Touru prav posebno nalogo. Na dresih kolesarjev bo tudi logotip in ime mesta Dusseldorf. S tem bo ekipa že oglaševala naslednjega gostitelja prvih etap dirke po Franciji.

Prav Bora naj bi naslednje leto pridobila World Tour licenco. Očitno pa bodo Nemci krepko povečali proračun. Pojavile so se namreč govorice, da se menedžer Denk resno zanima za Petra Sagana in Tonyja Martina. Za Sagana naj bi bil pripravljen odšteti okrog štiri milijone evrov. Seveda bi to pomenilo, da bi ekipa po vsej verjetnosti zamenjala proizvajalca koles. Specialized namreč želi na vsak način ostati s Saganom. Bora naj bi ostala glavni sponzor, drugi večji sponzor pa naj bi bil znan v naslednjih dneh.

Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ