Borut Božič najboljši tujec v Franciji

Borut Božič najboljši tujec v Franciji
01.04.2016 AVTOR: D. Z.
Tudi Borut Božič očitno stopnjuje formo in dokazuje, da je to obdobje pisano njemu na kožo. Na dirki v Franciji je osvojil peto mesto.

Vse oči so trenutno uprte v dirko po Flandriji, ki bo v nedeljo, a vseeno se drugje odvijajo dirke, tudi v Franciji. Na 21. izvedbi dirke Route Adelie de Vitre so morali kolesarji prevoziti 198 kilometrov. Vitre je gostil start in cilj dirke prve kategorije. Gre za krožno preizkušnjo, kolesarji so morali vozili na dobrih 21 kilometrov dolgem in nadvse razgibanem krogu.

S povprečno hitrostjo 41 km/h se je zmage po skoraj štirih urah in 50 minutah dirkanja veselil domačin Bryan Couqard. Francoz v dresu moštva Direct Energie je dobil sprint skupine dobrih 20 kolesarjev. Drugi je bil njegov rojak Clement Venturini, tretji pa Samuel Dumoulin. Tudi četrto mesto je pripadlo Francozu, in sicer Yannisu Yssaadu.

Najboljši tujec pa je bil Borut Božič. Član francoskega Cofidisa je zasedel peto mesto. Žal pa njegovega Cofidisa ni med povabljenimi ekipami za nastop na dirki po Flandriji. Na tej dirki si je Božič vedno želel nastopati. Zato pa bo ekipa lahko nastopila na klasiki Pariz-Roubaix.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ