Borut Božič podaljšal z Astano, prihaja še Franco Pellizotti

Borut Božič podaljšal z Astano, prihaja še Franco Pellizotti
01.08.2013 AVTOR: D. Z.
Astana bo v prihodnji sezoni še močnejša. Pogodbo je med drugimi podaljšal tudi naš predstavnik Borut Božič, medtem ko prihajata Lieuwe Westra in Franco Pellizotti.

Borut Božič je po izjemnem prvem delu sezone in kljub temu, da je na klasiki Pariz-Roubaix staknil neprijetno poškodbo zapestja, vendarle podaljšal pogodbo s kazahstansko Astano, kjer vozi že dve sezoni. Poleg Idrijčana so pogodbo podaljšali še trije izkušeni kolesarji, in sicer Dimitrij Muravjev, Francesco Gavazzi in Paolo Tiralongo.

Iz Astane pa so sporočili, da bosta v naslednji sezoni njihovo moštvo okrepila še vsaj dva pomembna kolesarja za etapne dirke. To sta Lieuwe Westra in Franco Pellizotti. Oba naj bi odigrala pomembni vlogi kot pomočnika Vincenzu Nibaliju. Italijan si namreč naslednje leto želi napadati zmago na dirki po Franciji.

In ob sebi bo očitno imel zares neverjetno moštvo. Pa čeprav so bili njegovi pomočniki že na letošnjem Giru zares odlični. Westra je nizozemski državni prvak v kronometru, medtem ko je bil Pellizotti že Nibalijev sotekmovalec pri Liquigasu, a so ga leta 2010 zaradi nepravilnosti v Biološkem potnem listu suspendirali.

Po vrnitvi je osvojil naslov italijanskega državnega prvaka. Letos je bil v dresu moštva Androni Giocattoli 11. na dirki po Italiji, ki jo je v preteklosti že končal na tretjem mestu. »Franco je veteran z več kot desetimi leti izkušenj. Zato smo veseli, da prihaja k nam. Z Vincenzom se že poznata iz Liquigasa in bo zelo pomemben član ekipa za Tour de France, « je v uradni izjavi za javnost dejal Aleksander Vinokurov.

Olimpijski prvak je še dodal: »Lieuwe je zelo hiter v kronometrih in dober na vzponih. Tudi on prihaja kot kolesar, ki bo pomagal Vincenzu Nibaliju na dirki po Franciji. « Zdaj očitno ni več skrivnosti. Nibali si po letošnji zmagi na Giru, potem ko je že dobil špansko Vuelto, zdaj želi še zmage na dirki po Franciji, kjer je bil lani že tretji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ