Borut Božič v Medvodah zamenjal Kristjana Korena

Borut Božič v Medvodah zamenjal Kristjana Korena
28.08.2013 AVTOR: D. Z.
V Medvodah so organizirali že 13. kriterij tega mesta. Prve zmage po poškodbi in povratku v kolesarsko karavano se je veselil Borut Božič.

Dirko za kriterij Medvod so prvič organizirali leta 2001 in takrat je zmago slavil Andrej Hauptman. Že naslednje leto ga je na prestolu zamenjal Borut Božič in Idrijčan, zdaj član Astane, se je vrnil na vrh.

Dirka v Medvodah je prav posebna, saj se mladinci na pot podajo kar s člani, najprej so kvalifikacijske vožnjo v posameznih skupinah, samo najboljši pase uvrstijo v finalno vožnjo. Tam je moralo 20 kolesarjev prevoziti 40 kratkih, ravninskih krogov, točke pa so se seštevale v vsakem petem krogu.

V seštevku teh točk je bil najboljši Borut Božič, ki je premagal kolesarja domače Radenske Marka Pavliča in člana avstrijskega moštva RSC Amplatz Andija Bajca. Zmagovalec lanske dirke Kristjan Koren je bil šesti. Pred njim sta dirko končala še četrti Nik Burjek (Sava) in Jure Kocjan (Euskaltel Euskadi).

Sedmi je bil Aljaž Hočevar, osmi Jan Polanc, deveti Andrej Rajšp in deseti Izidor Penko. Sicer pa so do zdaj na tej dirki zmagali: Trikrat Grega Bole, po dvakrat Kristjan Koren, Jure Kocjan in zdaj še Borut Božič, po enkrat pa Dean Podgornik, Martin Hvastija, Gorazd Štangelj in Andrej Hauptman.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ