Borut Božič: "Astanini kolesarji sodijo med favorite!"

Borut Božič: "Astanini kolesarji sodijo med favorite!"
20.04.2013 AVTOR: D. Z.
Za Borutom Božičem je sicer izvrstna pomlad, ki se je samo nekoliko nesrečno končala - s padcem na dirki Pariz-Roubaix. V daljšem intervjuju smo ga povprašali o možnosti Astane na Liege-Bastogne-Liege.

»Kolikor sem si pogledal dirko Amstel Gold Race. Mislim, da Gasparotto ni daleč od lanskega leta. Mislim, da je v podobni formi kot lani, ko je dirko dobil. Mislim, da je v eni izjavi celo rekel, da je celo bolje pripravljen, « je v daljšem intervjuju za bicikel.com dejal Borut Božič.

Idrijčan se trenutno ukvarja z zapleteno poškodbo desnega zapestja, tako da je prvi del sezone končal prav s padcem na klasiki Pariz-Roubaix. Dirke Liege-Bastogne-Liege zato tako ali drugače ne bi vozil, je pa prepričan, da bi kolesarji Astane lahko odigrali pomembnejše vloge.

»Vsekakor sodijo v širši krog favoritov. Mogoče nimamo kolesarja, kot so Gilbert, Valverde ali Gerrans. A so takoj za njimi in če bo imel kdo slab dan, potem so tu že naši, « je dejal Borut Božič. Dejstvo je, da bo lansko zmago branil prav kolesar Astane Maksim Iglinski.

Drugo mesto je pred enim letom zasedel Vincenzo Nibali, ki je letos okrepil prav kazahstansko moštvo in je trenutno izvrstno pripravljen. »Lanske predstave bodo težko ponovili, vsekakor pa imajo realne možnosti za zmago, « je še dodal Božič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ