Borut Božič: Na klasike s pozdravljenim zapestjem, a ostaja brez Toura

Borut Božič: Na klasike s pozdravljenim zapestjem, a ostaja brez Toura
15.01.2014 AVTOR: D. Z.
Borut Božič se že veseli začetka sezone, cilji pa ostajajo podobni kot lani. Blesteti na klasikah. Že zdaj je bolj ali manj jasno, da ne bo nastopil na dirki po Franciji.

»V programu zaenkrat nimam nobene tritedenske dirke. Moj prvi cilj sezone so klasike, tako da se s tem, ali bom na kakšni tritedenski dirki ali ne, ne obremenjujem, « je dejal Borut Božič.

Idrijčan se je tudi letos – tako kot lani – odločil, da večino priprav opravi kar doma, in da v toplejših krajih ne bo preživljal dlje časa.

Lani se je ta poteza pokazala za zelo učinkovito – o tem je Božič govoril tudi v intervjuju za revijo Bicikel.com.

»Zima v Sloveniji nam je zelo naklonjena, tako da se lahko mirno pripravljam doma v Idriji. S pripravljenostjo sem zelo zadovoljen in upam, da bom lahko startal na polno, « je še dodal Božič.

Tudi tako bo lahko najboljšo formo dosegel že na njemu najljubših dirkah, kot je na primer Gent – Wevelgem. Tam je lani zaostal zgolj za Petrom Saganom:

»Sezono bom začel v Katarju. Potem je Oman, Pariz-Nica in vse klasike, ki mi ustrezajo in na katerih sem že dobro dirkal. Rad bi kaj pokazal. Jasno, če hočem biti takrat dober, potem moram že februarja dobro nastopati. Upam, da bom startal tako kot lani. «

V teh dneh se je pridružil klubskim kolegom iz Astane na pripravah na Majorki. Za Božičem je zelo dober prvi del sezone 2013, ki pa jo je zaznamoval tudi grd padec na klasiki Pariz-Roubaix. Z zapestjem je imel kasneje ogromno težav.

Zdaj pa naj bi bilo vse tako kot je treba, saj na 'tlakovcih' tudi zapestja še kako trpijo. »Zapestje je super in to je edina stvar, ki bi jo rad spremenil. Izognil bi se rad padcem in poskušal doseči pripraveljenost, kot sem jo dosegel lani, « je še zaključil Božič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ