Borut Božič: Po šoku s 'frišnimi' glavami naprej

Borut Božič: Po šoku s 'frišnimi' glavami naprej
03.07.2016 AVTOR: D. Z.
"Naš prvi sprinter bo Laporte," je še pred začetkom dirke po Franciji dejal Borut Božič, član Cofidisa. Ekipe, ki je tik pred Tourom izgubila kapetana Nacerja Bouhannija.

Najprej potrti ...
Z Borutom Božičem smo se pogovarjali tik pred začetkom prve etape dirke po Franciji. Potem, ko so v ekipi Cofidis že izvedeli, da ne bodo mogli računati na usluge prvega zvezdnika in največjega upa, da po letu 2008 ekipi pribori novo zmago na dirki po Franciji Nacerja Bouhannija.

"Novico smo izvedeli iz medijev, ko smo prišli v hotel. Najprej smo bili vsi potrti. Ampak, smo profesionalci. Že takoj naslednji dan smo se zbudili s 'frišnimi ' glavami. Mislim, da bo vsak posebej poskusil priložnost izkoristiti, " je pojasnil Božič. A prav veliko se v ekipi ne bo spremenilo. Le sprintersko vlogo bo očitno prevzel do zdaj pomočnik.

Laporte prevzel Bouhannijevo vlogo
"Cilji ostanejo isti kot predtem. Torej, da poskušamo dobiti etapo. Na žalost je naš kapetan nesrečno končal pod nožem, saj so mu morali znova operirati roko. Zdaj bomo taktiko nekoliko spremenili. Naš prvi sprinter bo Laporte. Vsaj od začetka. V bistvu smo vseeno dobri. Tudi on je sposoben doseči dober rezultat. Po nekaj dneh pa bomo videli, kako bo, " je še pojasnil Božič.

Obenem je prepričan, da lahko Christophe Laporte marsikoga še kako preseneti: "Mislim, da kolesarski svet Christopha ne pozna tako, kot ga bo od zdaj naprej. Zdaj ima priložnost, da se dokaže. Upam, da bo to priložnost dobro izkoristil. Če pa ne bo konkurenčen, bomo načrte spremenili. Tu nas je nekaj zelo izkušenih. Znamo pomagati. Mislim, da lahko Laporte zelo presenti. Letos še ni imel priložnosti. Vendar pa vem, da je zelo dober kolesar. "

Če pa se ponudi priložnost ...
Vanj verjame, nihče pa ni povsem prepričan, da lahko Laporte dostojno zamenja Bouhannija. Prvo etapo je sicer končal med deseterico, vendar pa so najboljši še vedno krepko boljši. "Vedeli smo, česa je sposoben Nacer. Ne vemo pa, kam lahko poseže Laporte. Verjamem, da mu lahko uspe. Če pa bom v kakšni etapi v ospredju tudi sam, potem bom to vsekakor poskušal izkoristiti, " pa je še zaključil Božič.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ