Borut Božič: Sposobni pokazati več kot do zdaj

Borut Božič: Sposobni pokazati več kot do zdaj
07.07.2016 AVTOR: D. Z.
"Tudi vlaki drugih ekip niso delovali idealno. To je pač Tour de France," nam je dan pred zadnjo sprintersko etapo pred Pireneji dejal Borut Božič.

Borut Božič letos nastopa za Cofidis in, kot smo že pisali, na letošnji dirki po Franciji bi moral pomagati Nacerju Bouhanniju. Vendar pa je Francoz zaradi poškodbe roke nastop moral v zadnjem trenutku odpovedati. Tako so zdaj pri Cofidisu vse moči usmerili v to, da poskušajo v sprintih pomagati Christophu Laportu.

»Do zdaj smo mu pomagali. V prvi etapi je bil šesti. Na žalost pa se nam še ni uspelo tako dobro sestaviti, da bi tudi mi lahko v zadnjem kilometru bolj potegnili. Upam, da nam bo to uspelo že jutri. So pa tukaj res velike hitrosti. Tu so res najboljši sprinterji. Vseeno pa mislim, da smo spoosbni pokazati več kot do zdaj, « je priznal Borut Božič. Potrdil je še, da bodo tudi v šesti etapi dirke po Franciji – ta bo zadnja sprinterska pred prihodom karavane v Pireneje – vse stavili na Laporta:

»Verjamemo, da je on najboljši med nami. Jasno, da mu bomo poskusili tukaj čim bolj pomagati. Bomo pač morali malce bolj agresivno odpeljati zadnje tri kilometre. Poskusili bomo narediti pravi vlak, primerljiv z ostalimi. « A očitno se tudi Božič zaveda, da bo to še kako težko: »Kot vidite poteka tu velik boj že z ekipami, ki imajo v svojih vrstah kolesarje za skupni seštevek. Zato se je v zaključku zelo težko dobiti in sestaviti vlak. Videli smo, da tudi drugi vlaki niso delovali idealno. To je pač Tour de France. Največja dirka na svetu. «

Potem pa se začnejo Pireneji, v naslednjem tednu bo morda tudi kakšna priložnost za pobeg. Jasno je, da bodo hoteli četrtkovo etapo v polnosti izkoristiti sprinterji. Kakšne pa so v naslednjih dneh želje Boruta Božiča? »Tour je še zelo dolg. V primeru, da se Laporte ne bo dobro počutil, pa da bom sam v pravi poziciji, potem bom poskusil priložnost izkoristiti. O tem nočem preveč govoriti, saj sem tukaj, da pomagam mladim. Če pa se ponudi priložnost, jo bom poskusil izkoristiti. «

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ