Borut Božič: To je vse del športa. Važno je, da ni kaj hujšega

Borut Božič: To je vse del športa. Važno je, da ni kaj hujšega
21.07.2016 AVTOR: D. Z.
"Za mano je težek dan," je zvečer po padcu v 17. etapi priznal Borut Božič, ki je moral zaradi poškodbe zapestja odstopiti z dirke po Franciji.
Dva padca v eni etapi
Na dirki po Franciji vztrajajo še trije Slovenci. Luka Pibernik, Kristijan Koren in Jan Polanc. Po dveh grdih padcih v 17. etapi je namreč odstopil Borut Božič. Član Cofidisa si je poškodoval zapestje. "Vpleten sem bil že v prvi padec na prvem kilometru, ko sta se zapletla Barguil in Izaguirre. Bil sem za njima in se padcu nisem mogel izogniti. Takrat sem se lovil z levo roko in sem si pretegnil zapestje. Od takrat naprej se nisem več dobro počutil, saj sem vseskozi čutil bolečine. Kot, da ta padec ni bil dovolj, je kolesar pred mano na spustu padel. Bil sem med avti. Kolo je bilo na desni strani ceste, avti na levi. Tako se še drugemu padcu nisem mogel izogniti. Na žalost se je moj Tour z današnjim dnem končan, " je dejal Borut Božič.

"V spustu nisem mogel zavirati"
Ob prvem padcu je staknil poškodbo, drugi padec pa je bil zares strašljiv, saj je Božič padel pri skoraj 75 km/h. "Če bi imel kamero, bi to posnel, " se je pošalil, potem pa opisal dogajanje: "V spustu nisem mogel prav zavirati. Zato sem spustil rep glavnine in bil že med avti. Med kolesarji so se delale luknje in enemu je odneslo zadnje kolo. V ovinku ga je spodneslo. Jaz sem prišel pet sekund zatem. Avti se niso še postavili. Prostora tako ni bilo. Sicer sem se poskusil izogniti, vendar pa mi ni uspelo.
"

"To je šport "
In tako se je Tour končal. Izkupiček pa ... "Po cilju sem šel takoj na rengten zapestja. Sicer ni nič zlomljeno, vendar pa imam pretegnjeno zapestje, ki ni funkcionalno kot bi moralo. Težave imam pri zaviranju in držanju balance. Preveč me je oviralo. " Zdaj si bo najprej nekoliko spočil, potem pa bo upal, da bo v drugem delu sezone imel predvsem precej več sreče: "Toura nisem hotel končati na tak način. Ampak, to je šport. Tako, kot sem padel na Dauphineju, sem zdaj padel na Touru. Očitno ni moja sezona, vsaj kar se padcev tiče, saj sem imel v zelo kratkem času dva huda padca pri veliki hitrosti. To je vse del športa. Važno je, da ni kaj hujšega. Rane se bodo zacelile in gremo dalje. "
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ