Borut Božič: V zadnjih letih so moji osebni cilji drugačni

Borut Božič: V zadnjih letih so moji osebni cilji drugačni
29.06.2017 AVTOR: D. Z.
Borut Božič se vrača na dirko po Franciji. Tokrata v vlogi pomočnika in v dresu novoustanovljene ekipe Bahrain Merida.

Borut Božič bo spet nastopil na dirki po Franciji, tokrat v vlogi pomočnika. Skozi celotno sezono pomaga Sonnyju Colbrelliju, tako da sta imela kar precej časa za uigravanje.

Podobne naloge bo Božič opravljal tudi na tritedenski dirki. “S Sonnyem voziva na skoraj vseh dirkah skupaj. Skozi celotno etapo mu pomagam pri poziciji. Z Grego Boletom imava podobno nalogo. Na Touru bo podobno. Tam bom pomagal Sonnyju v sprintih in Ionu Izagirreju po ravnini, ” je pojasnil Božič. Božič še kako dobro ve, kaj jih v naslednjih treh tednih čaka.

“To je največja tritedenska dirka na svetu. Tudi najtežja. Trije tedni bodo zelo težki. Upam, da se bo naša ekipa pokazala v tako dobri luči kot se kaže že celo leto. Upam, da bom tudi sam k temu veliko pripomogel. ” Božič je tako povsem na stranski tir potisnil osebne cilje, pravzaprav jih je povsem prilagodil ekipi:

“Zadnja leta so moji osebni cilji drugačni. Po ravnini se očitno dobro znajdem in moja naloga je, da kapetane ščitim pred vetrom, pred pomembnimi trenutkih. Praktično jih skozi celotno dirko ščitim. Če po pravici povem, o svojih osebnih ciljih že nekaj let ne razmišljam. Vem, kaj je moja naloga in jo poskušam opraviti čim bolje. Tudi zato sem dobil priložnost v ekipi. ” A vendarle dodaja, da morebitnega čudeža ne bo izpustil iz rok: “Seveda, če se bo priložnost ponudila, ne bom ustavil pred črto.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ