Borut Božič: Vsako priložnost moram izkoristiti

Borut Božič: Vsako priložnost moram izkoristiti
29.06.2016 AVTOR: D. Z.
Z Borutom Božičem smo govorili na državnem prvenstvu, še preden je spoznal, da bo na Touru še pred začetkom ostal brez kapetana Nacerja Bouhannija.

»Mislim, da ima Nacer velike možnosti za zmago, « nam je potrdil Borut Božič, ko še ni vedel, kaj se bo zgodilo. Prepričan, da ima Cofidis tudi zelo močan vlak, enega izmed najmočnejših v kolesarski karavani:

»Verjetno ima Lotto Soudal najbolj kompakten vlak. Od preostalih pa nismo daleč. Cofidis je letos veliko naredil na vlaku. Osredotočili so se na to, da bi Nacerju omogočili čim boljše pogoje za čim več zmag. Ekipa na Touru ni zmagala že od leta 2008. Letos res veliko pričakujejo. « Božič je eden izmed zadnjih mož v rdečem vlaku. Teh vlog pa je že vajen tudi iz Astane.

Dauphine je bila vozovnica
»Veliko sem pomagal Guardiniju. To je opazil Nacer in odšel sem v Cofidis. Z Nacerjem sva se zelo dobro ujela. Na Dauphineju sem naredil, kar je ekipa zahtevala. Dauphine je bila moja vozovnica za na Tour. Glede na to, da sem letos eno raven nižje v profesional ekipi je to zame velika sprememba. Zato sem tega Toura še toliko bolj vesel, « je dejal Božič.

Vse je tako bilo posvečeno Nacerju Bouhanniju, celoten vlak. Pri Cofidisu so upali, da jim bo končno prinesel zmago. Morda pa bo zaradi Bouhannijeve odpovedi več priložnosti dobil prav Božič, ki je na državnem prvenstvu sicer padel v prvem krogu, potem pa ni več mogel ujeti najboljših: »S pripravljenostjo sem zadovoljen. Sicer se danes nisem ravno najbolje počutil. Ampak, enodnevna dirka je nekaj posebnega. Mislim, da bo na Touru drugače. «

Med drugim si želi spet priti do cilja v Parizu. Obenem pa nam je potrdil, da je v ekipi še kako zadovoljen: »Znam se prilagoditi ekipi. V ekipo sem prišel kot pomočnik Bouhanniju. Jasno, da ne bi šel v to ekipo, če se ne bi bil pripravljen sprijazniti s tem. Nisem več mlad kolesar. Ne vem, koliko let me še čaka. Vsako priložnosti, ki se pokaže moram zato izkoristiti. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ