Bosta Tratnik in Roglič doživela veliko spremembo?

Bosta Tratnik in Roglič doživela veliko spremembo?
12.10.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Spletna stran WielerFlits.nl je danes objavila novico, da naj bi se pri nizozemski ekipi Jumbo Visma odločili, da zamenjajo proizvajalca komponent. Namesto Shimana naj bi kolesarji uporabljali SRAM.

Če je to res, se bo vsekakor zaključilo dolg obdobje zvestobe Shimanu. Po poročanju spletne trani WielerFlits, ki se je v preteklosti izkazala za zelo informirano in zanesljivo spletno stran naj bi SRAM ponudil precej več denarja za dostop do trenutno najuspešnejše ekipe v kolesarskem svetu.

Za Jumbo Vismo že vrsto let kolesar Primož Roglič, naslednje leto pa se mu bo pridružil še Jan Tratnik. Zvezdniška imena pa so številna, tudi Wout Van Aert, Jonas Vingegaard, Rohan Dennis, Tobias Foss ... Za kakšno finančno ponudbo naj bi šlo, ni jasno.

Če je res, potem se bo Jumbo Visma pridružila ekipam, kot so Trek Segafredo, Movistar, Canyon SRAM, HUman Powered Health, Liv Racing Xstra, SD Worx ... Te ekipe že uporabljajo SRAM opremo. Če upoštevamo dejstvo, da se je Jumbo Visma razvila iz Rabobanka, potem bo do zamenjave opremljevalca prišlo po letu 1996, ko se je začela zgodba z Rabobankom.

Od takrat do danes so kolesarji uporabljali Shimanovo opremo. Seveda je vprašanje, kaj vse bo to potegnilo za sabo, saj je večina ekip, ki podpiše pogodbo s Shimanom primorana uporabljati tudi Shimanove obroče oziroma obroče znamke PRO, ki ravno tako spada pod Shimano.

Jumbo Visma naj bi naslednjo sezono uporabljala obroče Reserve. V tem primeru gre za sestrsko podjetje Cervela, torej proizvajalca koles, ki že sodeluje z nizozemsko ekipo. Pri Jumbo Vismi so kolesarji uporabljali tudi Shimanove kolesarske čevlje. Vsekakor gre za veliko spremembo pred sezono 2023.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ